Teknoloji Ebeveynler telefon kılıfıyla çocuklarını denetleyebilecek

Ebeveynler telefon kılıfıyla çocuklarını denetleyebilecek

27.04.2017 - 13:02 | Son Güncellenme:

Japon teknoloji şirketi Momo, ebeveynlerin çocuklarını kontrol etmek için bir akıllı telefon kılıfı geliştirdi. Kılıf çocukların telefon kullanımını tamamen ailenin denetimine bırakıyor.

Ebeveynler telefon kılıfıyla çocuklarını denetleyebilecek

Japon teknoloji şirketi Momo, "Otomos" adını verdikleri akıllı telefon kılıfını satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Kılıf, bir uygulamayla ebeveynlerin çocuklarına akıllı telefonlarda geçirdikleri zamanda sınır koymaları konusunda yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Ebeyvnler, Otomos'a uygulama yardımıyla ulaşıp çocuklarının telefonda geçirdiği zamana ulaşarak istedikleri anda telefonu uyku moduna alabiliyor. Kılıfa uygulama dışında bir web sitesi üzerinden de erişim sağlanıp kontrol sağlanabiliyor. Yürürken akıllı telefon kullanmayı da engelleyebilen uygulama, düşme, çarpma ve algı kapalılığı sonucunda oluşabilecek kazaların da önüne geçebiliyor. Otomos ismi verilen kılıf telefona sabitleniyor ve özel bir aparat olmadan sökülemiyor.

Ebeveynler telefon kılıfıyla çocuklarını denetleyebilecek

Momo şirket başkanı Masato Otsu, "Akıllı telefon kullanan çocukların anne-babalarının pek çok görüş ve endişelerini dinledikten sonra bu ürünü geliştirdik" dedi.

Şimdilik sadece iPhone marka telefonlarla uyumlu olan kılıfın iki yıllık kullanım ücreti 500 japon yeni (4,5 dolar). Bu ücrete izleme servisi, akıllı telefon kasası ve uygulama maliyeti de dahil. Kılıf Ağustos ayında piyasaya çıkacak.