Teknoloji Elon Musk trafik sorununu bitirecek tünel projesinden yeni görüntü paylaştı

Elon Musk trafik sorununu bitirecek tünel projesinden yeni görüntü paylaştı

30.10.2017 - 14:25 | Son Güncellenme:

SpaceX ve Tesla ile yaptığı projelerle adını sürekli duyduğumuz Elon Musk de bir tünel projesi üzerinde çalıştığını duyurmuş ve test görüntülerini daha öncesinde paylaşmıştı. Elon Musk, kurduğu The Boring Company ile başlattığı çılgın projesinden yeni bir görsel daha paylaştı.

Elon Musk trafik sorununu bitirecek tünel projesinden yeni görüntü paylaştı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Hyperloop One, ilk testini 12 Mayıs'ta vakumlu bir ortamda gerçekleştirmişti. Gerçekleştirilen testte manyetik havalandırmayı ve manyetik leviteyi kullanan araç, Nevada'daki özel test parkurunda saatte 70 km hıza ulaşmıştı. Hyperloop One sonradan dizayn edilen yeni bölmesinin de görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. Elon Musk, kurduğu The Boring Company ile başlattığı çılgın projesinden yeni bir görsel paylaştı.

Elon Musk (@elonmusk)'in paylaştığı bir gönderi ()

Musk, büyükşehirlerde, metropollerde yaşanan trafik sorunlarını The Boring Company'nin tünel projeleriyle ortadan kaldırmayı planlıyor. Musk, trafiği yer altında tasarlayacağı tüneller sayesinde ortadan kaldıracak. Videoda da görüldüğü üzere caddelerde araba şekilli platforma aracınızı park ettikten sonra, platform yer altına iniyor ve orada yolculuk edebiliyorsunuz. Araçlar saate 200 kilometre hıza kadar erişebilen bu bölümle gitmek istedikleri bağlantı noktalarına erişebiliyor. Normal şartlarda trafikten yüzünden uzun olan varış noktalarının bu sayede 5-6 dakikalık bir süreye ineceği söyleniyor.

Haberin Devamı

Hyperloop projesi elektromanyetik mıknatıslar ve sürtünmeyi en aza indiren kompresör fanları kullanarak mümkün olan en az enerjiyle yüksek hızlı ulaşım sağlamayı amaçlıyor.

<