Teknoloji Elon Musk'ın devasa tünel kazma makinesi göründü

Elon Musk'ın devasa tünel kazma makinesi göründü

29.04.2017 - 11:02 | Son Güncellenme:

Daha öncesinde dev bir tünel kazma makinesine sahip olacağını söyleyen Elon Musk'ı tünel kazma makinesi SpaceX merkezinde görüntülendi.

Elon Muskın devasa tünel kazma makinesi göründü

Tesla ve beynin sınılarını zorlayacağı yeni şirketi Neuralink ile adı sıkça anılan Elon Musk'ın diğer bir şirketi olan Boring ile ilgili detaylar da yavaştan kendini göstermeye başlıyor. Musk'ın Boring'i büyük şehirlerdeki trafik sorunun çözmek adına tünel projeleri geliştirmek için kurduğu söyleniyor. Geçtiğimiz aylarda ise Musk, dev bir tünel kazma makinesine sahip olacağını ve kazılara başlayacağınnı söylemişti. Şimdi ise Musk'ın tünel kazma makinesi SpaceX merkezinde görüntülendi.

Haberin Devamı

Elon Musk, geçtiğimi şubat ayında yaklaşık 7 metre çapında 120 metre uzunluğunda ve 1200 ton ağırlığında olan bir makinele satın alabileceğini dile getirmişti. SpaceX'te görülen bu tünel kazma makinesinin boyutları itibariyle bahsedilen makinenin olduğu düşünülüyor. Ya da fotoğraftakinin Musk'ın satın almayı düşündüğü makinenin bir parçası olabileceği de düşünülüyor. SpaceX’ten konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Musk yakın tarihte verdiği bir röportajda dev kazı makineleri kullanmadan önce ilk 15 metrede normal aletlerle kazı yapacaklarını belirtmişti. Dev makinenin ne yapacağı 15 metre uzunluğundaki delik oluşturulduktan sonra belli olacak.

Musk, şu anda Los Angeles'ta SpaceX'in bulunduğu bölge otoparkında bir test tüneli kazıyor. Tünelin şirket arabalarını park etmek için kullanılacağı düşünülüyor.