Populer Bilim Elon Musk'tan mutlaka izlememiz gereken belgesel önerisi

Elon Musk'tan mutlaka izlememiz gereken belgesel önerisi

06.04.2018 - 18:05 | Son Güncellenme:

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Instagram hesabından ücretsiz olarak izleyebileceğiniz bir yapay zeka belgeseli önerdi. Belgeselde, yapay zekaların gelecekte oluşabilecek kötü etkilerinden bahsediliyor.

Elon Musktan mutlaka izlememiz gereken belgesel önerisi

Tesla ve Space X CEO'su Elon Musk, yapay zekaların geleceği konusunda endişeli olduğunu sıklıkla dile getiren isimler arasında geliyor. Ayrıca kendisi OpenAI’nin de destekçisi. Bir dönem yapay zeka tartışması Musk ile Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’i birbirlerine zıt düşürmüştü. Zuckerberg, Musk’ın aksine yapay zekaların gelecekte dünyayı olumlu etkileyeceğini düşünmekte ve bu durumdan endişeli olmadığını söylemişti.

Haberin Devamı

Tesla araçları otonom sistemleri için geliştirilen yapay zeka yazılımları, Musk’ın hayranlarını ikiye böldü. Bazıları bu durumun tutarsız olduğunu savundu. Musk ise bu durumun sonucunda OpenAI kuruluşunun yönetiminden ayrıldı. Bunun üzerine Elon Musk yaptığı açıklamada otonom için geliştirilen yazılımların tehdit oluşturabilecek yapay zekalardan farklı olduğunu söyledi.

Tüm bu olanlara rağmen Musk, yapay zeka hakkındaki düşüncelerini desteklemeye devam ediyor. Kendisinin bu sabah yaptığı Instagram paylaşımıyla bütün tabuları yıktı diyebiliriz. Paylaştığı belgeselin ismi: “Do You Trust Your Computer?” yani “Bilgisayarına güveniyor musun?”

Chris Paine tarafından çekilen belgeselde yapay zeka üzerine göndermeler yer alıyor. Bilgisayar kullanıcıları ve bilim insanlarıyla yapılan röportajda, bilgisayarınıza karşı ne kadar güven duyduğunuzdan ve karşılıksız olan bu güvenin nasıl oluştuğuna dair sorular yer alıyor.

Elon Musk (@elonmusk)'in paylaştığı bir gönderi ()