Teknoloji Emniyet Bütün Mailleri Takibe Aldı

Emniyet Bütün Mailleri Takibe Aldı

14.08.2014 - 08:14 | Son Güncellenme:

Emniyetten çıkan kararla artık tüm mail adresleri takip edilecek! Gerekçe mi? Yasadışı örgütlerin takibi…

Emniyet Bütün Mailleri Takibe Aldı

Geçtiğimiz ay tutuklanan eski ’ın imzasıyla gerçekleşen bu talepte Demirhan yapılan bu takibin sebebinin açık ve net olduğunu, telefon görüşmelerine yapılan takiplerin dışında artık yasa dışı örgütlerin sosyal medyayı ve mail hesaplarını kullandıklarını ve eylem planı yaptıklarını belirterek mail adreslerinin takip edilmesinin altındaki sebep olarak yasadığı örgütlerin iletişimine darbe vurmak olduğunun altı çizildi.

Haberin Devamı

Emniyet’in çalışmalarında patlayıcı düzenek tedariğinden kurulumuna kadar birçok konuda e-mail takibinin örgütsel eylemleri engellemekte faydalı olduğu savunulurken İstanbul, Marmara, Trakya ve Bursa civarında yaşayan kişileri kapsayan “Hotmail” ve “Yahoo” gibi elektronik postaların incelenmesi istendi.

Yapılan bu talep sonucu edinilecek bilgilerin ise kişi veya kişiler hakkında delil toplamak değil istihbarat amaçlı olduğu öne sürüldü. Soruşturma dışında yapılan bu talep normal prosedürün dışında bir yöntem uygulanarak doğrudan mahkemeye sunuldu ve onandı.

internet servis sağlayıcılarının internet altyapılarından online olarak alınması istenirken, yapılan takip sonucunda ise bazı gazetecilerin, polislerin e-mail hesaplarının takibe yakalandığı raporda paylaşıldı. Yapılan bu takibin terör örgütlerinden yola çıkılarak başlatılmasından sonra gazetecilerin ve emniyetten kişilerin takibe yakalanması ise akıllarda soru işaretlerine sebep oldu.