Teknoloji En güzel gezi sanal gezi

En güzel gezi sanal gezi

06.02.2006 - 09:48 | Son Güncellenme:

Bu hafta hiçbir yere gidemedim, yani reel olarak. Zamanımın büyük bölümünü "Gelecek günlerde nereye gitsem?" diye bilgisayarın başında harcadım. Harika turlar, kışkırtıcı siteler keşfettim. Sanal olarak ciddi bir gezgindim...

En güzel gezi sanal gezi

Fatih Türkmenoğlu
Milliyet Pazar
 
İnsan gezi yazarı olsa, her hafta bir yere gitmek farz olsa bile gün geliyor gidemiyor işte. Hep "yola çıkınca hayat değişir" diye düşünürüm ben ama bu hafta hidrofor motorunun değişimi işi vardı bir kere. Bu ayın astroloji haritasında Susan Miller "Su ile ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz" diye yazıyordu, bingo, kadın bildi. Hiç aklımda yokken, kendimi su motoru çeşitlerini incelerken buldum. Bir de 266 YTL gelen doğalgaz faturası olayı var ki, saçlarımın yoluk yoluk olmasına neden oldu. "Bundan böyle çocuk karşı komşuda gündüzleri geçirsin, biz de akşamları kombiyi ateşleyelim" türünden bir çözüm olayı buldum.

Okullar açık değil, buna karşın İstanbul'da korkunç bir trafik var; gazeteye gidip gelmek yeterince yorucu bir aktivite. Bütün saydıklarımın üzerine de hafif gribal bir durumum söz konusu... "Bunların hepsi birer işaret" diye düşündüm ve masamda kalakaldım.

Ama nasıl da faydalı oldu, anlatamam. Zaten hep takip ettiğim www.geziturkiye.com ve gizlicennetler.com'da birçok yeni yer keşfettim. Hotels.com ve expedia.com ile "ayın fırsatlarını" keşfettim. Dünyada ne kadar güzel yerlere, aslında ne kadar da uygun fırsatlarla kavuşabilmek olası artık.

Sihirlitur.com'da, gittiğim ve gitmeyi düşündüğüm yerler hakkında yazılar okudum, yeni şeyler öğrendim; www.e-kolay.net'in gezi sitesinden faydalandım. Ayrıca sanal ortamda da biletler ve turlar satan turizm şirketlerinin sitelerinde dolanıp tur içeriklerini fiyatlarını inceledim. Nepal, Hindistan, Paris, Gökçeada; küçük masamda son derece renkli hayaller kurup durdum...

Hayal kurabilmek kadar güzel şey var mı bu dünyada? Bütün dünya ve ötesi benim nasılsa...

www.tatil.com
Bütün Avrupa turları içinde, hep en pahalısı Londra turları oluyor. Dört günlük bir Londra gezisi gördüm, 351 avro. Müzeler, iki-üç oyun, iki film, bolca yürüyüş... 340 avroya dört günlük Fas turu da çok cazip geldi bana. Roma ve Barselona turlarının fiyatları da 300 avronun altında. Siteden indirimli uçak biletleri de alınabiliyor. Ayrıca vize işlemleri için de yardım almak mümkün.

www.milta.com
Peşin ödemelerde yüzde 15 indirim yapılıyor. Kredi kartlarına da taksit imkanı sağlıyorlar. Kartalkaya Grand Kartal Oteli hafta içi gecelik yarım pansiyon 99 YTL. Fiyat hafta sonu gitmek isteyenler için biraz değişik, 207 YTL'ye fırlıyor. Bir de Abant Petro Club, gecelik 75 YTL ile son derece uygun geldi bana. Ayrıca birçok yurtiçi ve yurtdışı turu düzenliyorlar. Çağrı merkezleri de gayet verimli çalışıyor.

www.tatilborsasi.com
Sitede açık artırma yapılıyor. Bir kız 115 avroya Viyana gidiş-dönüş uçak bileti almış. Başka biri de 100 YTL'ye iki kişilik günübirlik Edirne turu. Çok heyecan verici olabilir. Birçok yurtiçi ve yurtdışı turu var. 200 avroya dört günlük Paris süper. 1 Mayıs'ta, müge çiçekleri arasında, dört günlüğüne Paris muhteşem olur...

www.geziciyak.com
Bir sürü cazip yurtiçi turu var. Abant, Sülüklügöl, İzmit, Samanlı Dağları... Günübirlik turların fiyatları 40 ile 50 YTL arasında değişiyor. İçlerinde jeep-safari, kano, rafting dahil olanlar da var. İstanbul içi gezileri çok yararlı olur diye düşündüm. Eyüp ve Kapalıçarşı gezilerine katılmaya karar verdim. Hafta sonları düzenledikleri Gökçeada-Assos turları mükemmel. Bir de tabii yurtdışı turları var: Yunanistan, İran, Suriye, Ürdün, Hindistan, Nepal, Yemen... Ayrıca gezginlerin çok işine yaradığına emin olduğum fotoğraf eğitim atölyesi var.

www.tatilsepeti.com
Çatalca'daki Durusu Park Hotel tam pansiyon 90 YTL. Gerçi son zamanlarda otel hakkında acayip şikayetler duydum ama ben görmeden inanmam. Bir de çok heyecan verici bir tur daha var: Antalya Ardisia Delux Resort, 5 gece her şey dahil 99 avro! Böyle bir şey nasıl olabilir diye hâlâ düşünmekteyim. Bir de, konuyla ilgisi yok ama siteden değişik şehirlerin hava ve su sıcaklıklarını da öğrenmek mümkün. Anamur'da su sıcaklığı 17 dereceymiş. "Çok rahat yüzebilirim" diye düşündüm...

www.tatilonline.com
Şahane bir Peru turu var. Trekking, rafting ve safari ile bezenmiş; Machu-Picchu, yağmur ormanları gezileri de içinde. Bir de 24 günlük Hindistan ve Himalayalar turu var ki ağzımın suyu aktı. Ayrıca Hindistan'a bir de 21 günlük yoga ve meditasyon turu var. Kişi başı 1225 dolar. Düşünsenize, 20 gün bitki çayı içip meyve yiyip sabah akşam yoga ve meditasyon yaptığınızı... İnsan kendine de hayata da başka türlü bakar. Tabii sonrasında dönüş var, dönebilirseniz...

www.seyahatturk.com
Çok seçenekli yurtiçi ve yurtdışı gezilerinin yanı sıra balayı için özel turlar var, üstelik çok uygun fiyatlı. Uzakdoğu çıkışlarını pek beğendim. Tayland, Singapur, Hong Kong... 1000 ile 1500 avro arasında değişiyor.

www.karincalar.com
Nepal ve Küba turları çok heyecan verici. Küba turu 10 gün sürüyor ve fiyatı 1570 avro. "Kendini İyi Hissetme Fabrikası'nda 10 günlük vardiya" diye anons etmişler. Yurtiçi gezileri, trekking turları da çok cazip. Oturduğum yerden bile kendimi çok iyi hissettim.