Teknoloji Engellilere internet üzerinden eğitim

Engellilere internet üzerinden eğitim

09.01.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi (EÜ) ve Element Eğitim Teknolojileri AŞ tarafından, engellilere mesleki beceri kazandırmayı amaçlayan "Engelsiz Meslek Eğitimi Projesi" (EMEP) projesi başlatıldı.

Engellilere internet üzerinden eğitim

EÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda EMEP’in, engelli vatandaşlara mesleki beceriler kazandırmayı, fiziki sınırlamaların etkisinin en aza indirerek, hem sosyal hem de iş hayatının içinde onların aktif olarak yer almalarını sağlamayı amaçladığı belirtildi.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, yaklaşık 3.5 yıldır yürüttükleri "Halkın Üniversitesi" projesinin üniversite olarak halka doğrudan katkı sağlama amacında olduğunu belirterek, EMEP’le bu projenin sürdürüldüğünü kaydetti.

EMEP’in çok kıymetli ürünler vereceğini ifade eden Bayındır, projeyle engellilerin mesleki alanda sertifika sahibi olmasının sağlanacağını vurguladı.

Element Eğitim Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Eşkinat da Türkiye’de 8.5 milyondan fazla engellinin bulunduğunu, engellilerin en önemli sorunlarından birinin eğitim olduğunu belirterek, Engelsiz Meslek Eğitimi Projesi’nin bu engelleri azaltmayı ve internet üzerinden mesleki eğitim vermeyi hedeflediğini bildirdi. Bilgisayar kullanabilen ve internete girebilen tüm engellilerin, ücretsiz katılabileceği dersler sonunda, programı yürüten proje paydaşı üniversite tarafından derse katılanlara mesleki sertifika verileceğini ifade eden Eşkinat, "Proje engelli vatandaşlarımıza zaman ve mekan olgularından bağımsız olarak interaktif yapıda öğrenim olanağı sunuyor. Bu öğrenim eşit kalitede eğitimi sağladığı gibi, proje paydaşı üniversitelere de coğrafi sınırlar olmaksızın tüm dünyayı hedef kitle olarak belirleyebilme imkanı tanıyor" dedi. Eşkinat, Ege üniversitesi’nin bu projeye "e-Pazarlama" adlı sertifika programıyla dahil olarak, engellilerin eğitimine katkı sağladığını kaydetti.

Eşkinat, Galatasaray ve Marmara üniversitelerinde başarıyla uygulanan projenin, genişletildiğini ifade ederek, kademeli olarak, üniversite bulunan her ilde gerçekleştirilmesi düşünülen projede mümkün olan en fazla sayıda engelliye ulaşmanın hedeflendiğini söyledi.

Eşkinat daha sonra projeye katkılarından dolayı EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Masası Koordinatörü Süleyman Er’e plaket verdi. EÜ’nün e-Pazarlama sertifika programına başvurula "" adresinden yapılabilecek.