Teknoloji Haberleri Epson ile evde sinema keyfi

Epson ile evde sinema keyfi

09.11.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Epson, Avrupa'dan sonra şimdi Türkiye pazarına sunduğu yeni projektörleri ile kullanıcılarına evde sinema keyfini yaşatıyor.

Epson ile evde sinema keyfi
Pc Net

Yüksek görüntü kalitesi, kullanım kolaylığı ve yüksek teknolojiyi bir araya getirdiği projektörlerle Epson, sinema ve oyun tutkunları için geliştirdiği ev sineması özellikli dev ekranlı projektörlerle, dünyada yükselen bir trendin öncülüğünü yapıyor.

Haberin Devamı
Gerçek bir taşınabilir "Ev Eğlence Merkezi" niteliği taşıyan Epson'ın yeni projektörleri ile ister evinizde, ister tatilde, isterseniz iş yerinizde favori filmlerinizi, spor etkinliklerini dev bir ekrandan izleyebilir, video oyunlarını oynayabilirsiniz. Sinemanın heyecanını ev konforunda yaşatan Epson projektörleri, yüksek çözünürlükte ve büyük ekranı ile kullanıcısına dar bir alanda, yakın mesafede izleme imkanı veriyor.

Projektör "işten, eve" taşınıyor

LCD teknolojisinin dünyadaki en büyük üreticisi olan Epson, projektör modellerinin özelliklerini ev kullanıcısının ihtiyaçlarına göre geliştirerek, dev ekranı iş ortamından eve taşıyor. Ev eğlence araçları arasına projektör keyfini ekleyen Epson, bu yanıyla projektör teknolojisine yeni bir tanım getiriyor. Epson'ın ev için ürettiği projektörler, 10 yaşın üstündeki herkes tarafından kolayca kullanabiliyor.         

HD Ready ya da Full HD olarak üretilen ve 50.000:1'e varan kontrast değerine sahip olan ve bazı modellerde üzerinde entegre DVD player ve hoparlör bulunan Epson ev sineması projektörleri 600 Euro+kdv'den başlayan fiyatlar ile Türk tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Epson, sinema ve oyun tutkunları için, çocuklarla birlikte tüm aile bireylerine ev konforunda yeni bir eğlence merkezi yaratıyor.

Renato Vincenti "Dünya projektör pazarının büyüklüğü 1.5 milyar Euro"

Türkiye pazarına sunulan yeni projektörlerin tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Epson İtalya Ofisi'nden Kanal Geliştirme Yöneticisi Renato Vincenti, Dünya ve Türkiye projektör pazarını değerlendirdi. Vincenti, şunları söyledi: "Projektör pazarı tüm dünyada büyük bir hızla büyümektedir. Dünya projektör pazarı bugün 1.5 milyar Euro büyüklüğündedir. Epson, dünya projektör pazarında  %16, Türkiye pazarında ise son 1 yılda ortalama %30'luk bir paya sahiptir. Bu pazar payları ile Epson, hem dünyada hem de Türkiye'de Pazar lideri konumundadır.

Haberin Devamı
Carla Conca: "Projektör ev sinemasının alternatif ürünüdür"

Önceleri sadece iş dünyasının kullandığı bir araç olan projektörün, bugün giderek artan oranda evlere girdiğini vurgulayan Epson İtalya Ofisi'nden İş Ünitesi Yöneticisi Carla Conca da, "Projektör, ev sinemasının alternatif bir ürünüdür. Projektör, ev eğlence merkezi haline gelmiş ve dünyada yükselen bir trenddir. Epson, bu trendin öncülüğünü yapmaktadır. Bu projektörler, tüm aile bireylerinin, birbirinden farklı zevklerini, ev konforunda gerçekleştirmelerine imkan tanımaktadır. Kolay taşınabilir olması sebebiyle kullanıcılar ev sineması keyfini istediği yerde yaşayabilmektedirler" dedi.

Türkiye pazarında 3 yeni model ile ev sineması keyfi

Düzenlenen basın toplantısında Epson, Türkiye pazarına sunduğu ev sineması özelliğine sahip 3 yeni projektör modelini tanıttı. Epson'ın yeni ev sinema projektörleri; EMP-TWD-10, EMP-DM1, EMP TW2000 evde sinema keyfini en üst düzeye çıkarıyor.

Epson ile gelen taşınabilir "Ev Eğlence Merkezi"

Epson EMP-TWD10 projektörü, kullanıcısına Epson'ın ünlü 3LCD projektör deneyimini, gelişmiş DVD özelliklerini ve şaşırtıcı ses performansını bir arada sunuyor. Epson "EMP-TWD10", büyük ekranda film seyretmek, video oyunları oynamak ve spor karşılaşmalarının tadını çıkartmak isteyenler için ideal seçenekler sunuyor. Entegre USB arabirimi, TWD10'u, pazardaki en gelişmiş eğlence merkezi haline getiriyor. Ürün, kolay kurulum, büyük esneklik ve taşınabilirlik için gelişmiş özelliklere sahip.  

Haberin Devamı
Saklamak için kolayca katlanabilen ürün, 203 cm'lik geniş sinema ekranı ile kullanıcısına eksiksiz keyif sunuyor. 152 cm'lik görüntüyü 1.5 metreden daha kısa mesafeden elde edilebilen bu projektör, evde hemen hemen her yerde kullanılabiliyor. Film seyretmek, müzik dinlemek, bilgisayar oyunları oynamak veya aile fotoğraflarından oluşan slayt gösterisinin tadını çıkartmak için Epson EMP-TWD10, aileler için mükemmel bir alternatif.

Şık taşıma çantası ile sinema keyfini tatile taşıyın 

DVD ve video oyunları keyfini dev ekranda çıkarmak isteyenlerin süper mobil arkadaşı olan Epson EMP-DM1, yüksek kaliteli görüntü ve stereo sesi bir arada sunuyor. Film seyretmek için yapılması gereken tek şey, cihaz fişinin prize takılması ve DVD'nin projektöre yerleştirilmesi. Epson EMP-DM1, HD uyumu ile (480p çözünürlük), bilgisayara, oyun konsoluna, dijital kameraya veya USB bellek saklama cihazına kolayca bağlanabiliyor.

Pratik entegre sapıyla, odadan odaya kolayca taşınabilen ev sineması özelliğine sahip bu projektör, 3,8 kg. ağırlığı ve şık taşıma çantası sayesinde gerek tatiller gerekse hafta sonlarında da kullanıcısının en iyi arkadaşı. Dört farklı renk moduna sahip olan EMP-DM1'in, salon modu aydınlık ortamlarda, sinema modu ise karanlık ortamlarda en iyi kaliteyi sağlıyor. Projektöre yeni entegre edilen oyun modu, video oyun konsolu ile EMP DM1 arasında en yüksek aktarım hızını sağlıyor. Böylece, oyuncular her zaman aksiyonun içinde kalıyor.

Gece ve gündüz izleme için ayarlanıyor

Epson'ın, tam yüksek tanımlı 1080p 3LCD projektörü "EMP-TW2000", yeni sınırları aşıyor. Epson'ın ISF belgesi standardıyla donatılmış olan bu projektörü, gündüz ve gece izleme için ayarlanabiliyor. C2 Fine teknolojisiyle canlı, net ve keskin görüntüler, ve gerçek siyah renk sağlayan bu projektör, güçlü 2.1x yaklaştırmalı fujinon merceğinin yanı sıra 50.000:1 kontrast oranıyla da, büyük ekran ile küçük alanlarda şaşırtıcı bir izleme kalitesi sunuyor. Epson Sinema Filtresiyle, odadaki ışıklandırma koşullarına göre farklı izleme modları seçilebiliyor.

Haberin Devamı
Epson projektörleri çevreci özellikleriyle öne çıkıyor

Çevreci özellikleriyle öne çıkan Epson projektorleri, %100 geri dönüşümlü materyallerden üretiliyor ve  % 97.6 geri kazanım sağlıyor. Dağıtımın merkezileştirilmesi sayesinde, daha az dağıtım ve daha az karbon emisyonu sağlanıyor. Epson projektörlerde daha az parça ve daha az boya astarı kullanılması, geri dönüşüme yardım ediyor. Kablosuz projeksyon teknolojisinde rakipsiz olan Epson, bu özelliği ile de kullanıcısına kablolardan uzak sadeleştirilmiş ürünler sunuyor.