Teknoloji Essential Phone'u tamir etmek neredeyse imkansız

Essential Phone'u tamir etmek neredeyse imkansız

06.09.2017 - 10:39 | Son Güncellenme:

Andy Rubin’in Essential Phone adlı telefonu sağlam yapım kalitesi ve güzel, yekpare tasarımı nedeniyle takdir toplamıştı. Ancak cihazları parçalarına ayırıp tamir edilebilirliğini inceleyen iFixit ekibi, Essential Phone için 10 üzerinden 1 puanı uygun gördü.

Essential Phoneu tamir etmek neredeyse imkansız

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Cihazları parçalarına ayırıp tamir edilebilirliğini inceleyen iFixit ekibi, Andy Rubin’in Essential adlı telefonu parçaların ayırdı. Ekip, telefona tamir edilebilirlik açısından 10 üzerinden 1 verdi.

Ekibe göre telefonun açılması inanılmaz derecede zordu. Ekibin telefonu açması için bir kutu Super Cold sprey kullanması gerekti. Ancak telefon bu süreçte parçalandı. iFixit ekibi telefonu açtığında bile, anlamlı, onarılan herhangi bir parçaya ulaşmanın çok zor olduğunu fark etti.

Essential Phoneu tamir etmek neredeyse imkansız

Bu ve bunun gibi bazı tuhaf tasarım kararları nedeniyle iFixit cihazın tamir edilebilirlik notunu 10 üzerinden 1 olarak belirledi. Telefon bu yönüyle 2013 yılında iFixit’ten düşük tamir edilebilirlik notu alan HTC One ile de benzeşiyor.

Haberin Devamı

Adil olmak gerekirse, Essential, Essential Phone'un onarılmasının kolay olacağını asla söylemedi. Telefonun tasarımı göz önüne alındığında, piyasadaki tüm cepheyi kapsayan bir ekrana sahip ilk telefonlardan biriydi.

Ancak yine de, Essential açık olma konusunda gurur duyan bir şirket; stok Android yazılımını kullanıyor, logo içermeyen bir tasarıma sahip ve telefonun sahibinin "kişisel mülkü" olduğuna dikkat çekiyor. Maalesef yine de bu durum telefonu tamir etmenize yardımcı olmayacak. Zira profesyoneller bile bu noktada oldukça zorlanacaklar gibi görünüyor.