Teknoloji Evinizi 4 Boyutlu Eğlence Parkına Çevirecek Koltuklar Geliyor

Evinizi 4 Boyutlu Eğlence Parkına Çevirecek Koltuklar Geliyor

20.07.2015 - 17:36 | Son Güncellenme:

Sayamadığımız boyutlarla sinema keyfi kapımızın önünde bir kamyon mesafedeyken inandırıcılığını pek çoğumuz için yitirdi. Bilmem kaç boyutlu sinema keyfini bir kenara bıraksak ve simülasyon keyfinin oturma odalarınıza geleceğini söylesek, ne...

Evinizi 4 Boyutlu Eğlence Parkına Çevirecek Koltuklar Geliyor

Sayamadığımız boyutlarla sinema keyfi kapımızın önünde bir kamyon mesafedeyken inandırıcılığını pek çoğumuz için yitirdi. Bilmem kaç boyutlu sinema keyfini bir kenara bıraksak ve simülasyon keyfinin oturma odalarınıza geleceğini söylesek, ne yapardınız? Buzz Lightyear Toy Story 2’de jet packi ile oradan oraya uçuyor ve ben koltukta oturmuş pasif bir şekilde izlemiyorum. Ne zaman sola doğru gitse koltuğum sola yatıyor. Ne zaman hızlanıp yükselmeye başlasa geriye yaslanıyorum. Ne zaman garip bir gezegene iniş yapsa koltuğumdan zıplıyorum. Hayır bir eğlence parkında değilim sadece evdeki koltuğumda oturuyorum. Paris merkezli Immersit firması yıllardır öylece yerinde duran koltuğunuzu harekete geçirip salonunuza 4 boyutlu eğlence hissi yaşatacak bir simülatör havası katmayı planlıyor. Bu harika bir haber peki bu harika koltuğun fiyatı karşılanabilir olacak mı? Şirketin CEO’su Valentin Fage böyle olacağını umuyor. Fage’e göre kimse dışarıda makul fiyatlı bir hareket simülasyonu aleti satmadığını söylüyor. Ve koltukları bir çok farklı kesimden insanlara ulaşacak şekilde tasarladıklarını ekliyor.

Haberin Devamı

Evinde çocuklarıyla beraber Disney filmi izleyen aileler, sinema hayranları ve daha gerçekçi deneyim yaşamak isteyen bilgisayar oyuncuları. Bir şekilde her kesimden insana dokunabileceklerinin farkında olan şirket yöneticileri fiyatlandırmayı yaparken bunu unutmayacaklarının sinyalini veriyorlar. Konsept olarak Immersit 4DX’e benzer sinema sistemleri üretiyor. Ağustos’da gelecek olan üçüncü nesil koltuklar aktif hava pompalı dört pnömatik ayakla gelecek. Bağımsız olarak on santimlik hareket kabiliyetleri olan bu ayaklar öne ve arkaya eğilebiliyor yanlara doğru yatabiliyor, yükselip alçalabiliyor ve titreyebiliyor. Koltuklar bittiğinde 500 kilograma kadar ağırlığı taşıyabilecek. Tıpkı ortalama bir dört kişilik koltuklar gibi. Ve evlerimizde 4 boyutlu eğlence için gerçek bir alan sahibi olabileceğiz. Maden ve buz devri filmlerinden içimiz bayıldı ama yeni nesil animasyonları bu koltuklar ile çok keyifli bir şekilde izleyebiliriz. Hatta belki ücretli ev sineması konsepti bile doğabilir, kim bilir.