Sosyalmedya Facebook 4K video testlerine başladı

Facebook 4K video testlerine başladı

26.10.2017 - 17:35 | Son Güncellenme:

Facebook ultra yüksek çözünürlüklü videoları test ediyor. Bazı Facebook sayfaları ve profillerinde şimdiden 4K videolar paylaşılabiliyor ve izlenebiliyor.

Facebook 4K video testlerine başladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Facebook son zamanlarda video hakkında ciddi bir çalışma yürütüyor. Facebook, kullanıcıların 4K video yüklemesine ve izlemesine olanak sağlamak için ultra yüksek çözünürlüklü video testerine başladı. Bazı Facebook sayfaları ve profillerinde şimdiden 4K videolar paylaşılabiliyor ve izlenebiliyor. YouTube, 4K çözünürlüklü videoları test etmeye 2010’da başlamış, 2014'te kullanıma sunmuştu.

Facebook 4K video testlerine başladı

Yükseltme, orijinal videoların Facebook'un İzleme sekmesini artırabilir. Spor, bilim, seyahat ve moda videoları özellikle ekstra piksellerden yararlanabilir. Yukarıda 4K oyun akışı ve müzik videolarının bazı örneklerini inceleyebilirsiniz.

Facebook, 360 derece canlı videolarda 4K çözünürlük desteğini daha önce sunmaya başlamıştı. Ancak standart 2B videolarının uzun süre 720p'de sınırı vardı. Kullanıcıların telefonlarında çektiği çoğu şey için bu iyiydi. Fakat şimdi Facebook videoları yüksek video karesiyle profesyonel Hollywood içerikleri gibi görünecek.

Haberin Devamı

Bir Facebook videosundaki dişli çark simgesine basarak maksimum çözünürlükte izlediğinizden emin olabilirsiniz ve mevcutsa 2160p'ye (4K) geçebilirsiniz.