Teknoloji Facebook, cinayet videosunu daha hızlı kaldırmaları gerektiğini kabul etti

Facebook, cinayet videosunu daha hızlı kaldırmaları gerektiğini kabul etti

18.04.2017 - 11:16 | Son Güncellenme:

ABD’nin Cleveland şehrinde bir adam, işlediği bir cinayetin videosunu Facebook’a yüklemiş, ardından platform üzerinden canlı yayın gerçekleştirmişti. Videoyu saatler sonra kaldıran Facebook, içerik şikayet sistemini gözden geçireceklerini açıkladı ve videoyu daha hızlı kaldırmaları gerektiğini kabul etti.

Facebook, cinayet videosunu daha hızlı kaldırmaları gerektiğini kabul etti

ABD'nin Cleveland kentinde kız arkadaşı ile tartışan bir siyah Amerikalı, işlediği cinayeti Facebook'tan canlı yayınladı. Olayın ardından ise Facebook, "Yaşanan bu korkunç olayların sonucunda şikayet sistemlerimizi değerlendirmeye aldık. Böylelikle insanların standartlarımıza aykırı olan videoları ve diğer içerikleri daha rahat biçimde şikayet edebilmelerini amaçlıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Facebook, ilk şikayetin videonun yayınlanmasından yaklaşık 2 saat sonra geldiğini belirtti. Cinayet videosu ile ilgili ilk şikayetin gelmesinden 23 dakika sonra saldırganın hesabının kapatıldığı ifade eden Facebook, bu konuda kendisini geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

Facebook, katilin üç video paylaştığını açıkladı. Stephens’in cinayet hakkında konuştuğu ilk video için bir şikayetin gelmediği belirtildi. Daha sonra cinayet videosunu yükleyen Stephens, ardından Facebook Live üzerinden 5 dakikalık bir canlı yayın gerçekleştirerek cinayeti itiraf etti. Facebook, canlı yayının tamamlanmasından kısa bir süre sonra bununla ilgili bir şikayetin geldiğini belirtti.