Teknoloji Facebook’un Kurucusu “Hack”lendi!

Facebook’un Kurucusu “Hack”lendi!

19.08.2013 - 12:26 | Son Güncellenme:

Günümüzde özellikle mobil cihazların popülerleşmesi ile giderek artan teknoloji merakı, bizleri aklımıza gelen her şeye göz atmaya yöneltirken güvenlik problemleri kullanıcıların korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Facebook’un Kurucusu “Hack”lendi

ve bunları fark eden uzmanların kıyasıya mücadelesi, sistemlerin güvenlik alanında daha ileri noktalara taşınmasına yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Bugün gelen bir haber ise tüm teknoloji dünyasının uzun süre dilinden düşmeyeceğe benziyor. ’un kurucusu Mark Zuckerberg’in bireysel sayfası hacklendi.

Filistin’li bir hacker olan Khalil Shreateh tarafından gerçekleştirilen bu olayın aslı ise şöyle açıklandı; Uzun süre facebook güvenliği konusunda bireysel çalışmalarda bulunan Filistin’li hacker, bulduğu açıklıkları mail olarak belirtmiş ancak hiçbir geri dönüş alamamış. Durum böyle olunca kendisini ve bulduğu güvenlik açıklıklarını fark ettirmek adına, Zuckerberg’in duvarına, “Gizlilik politikasına uymayarak rahatsız ettiğim için özür dilerim. Fakat Facebook ekibinden herhangi bir olumlu geri dönüş alamadığım için size yazıyorum” dedi ve yaklaşık birkaç dakika sonra facebook’un güvenlik ekipleri tarafından fark edilerek bunu nasıl yapabildi sorulmuş.

Haberin Devamı

Khalil Shreateh’ın yapmış olduğu eylem sonrasında sistem açığı bulan birçok kişiye verilen 500 dolarlık ödülün verilmeyeceğini çünkü kendisinin kişilik haklarına saldırıda bulunduğu ancak kendisinin böyle bir şeyi nasıl yaptığını henüz anlayamadıkların açıklandı.

Bakalım Facebook çalışanları Filistin’li Hacker Khalil Shreateh’ın hack tarzını çözebilecek mi? Bekleyip göreceğiz.