Teknoloji Facebook ve Amazon, İngiltere Premier Ligi'nin yayın haklarını alabilir

Facebook ve Amazon, İngiltere Premier Ligi'nin yayın haklarını alabilir

22.09.2017 - 09:59 | Son Güncellenme:

Facebook ve Amazon'un İngiltere Premier Ligi'nin canlı yayın haklarını almayı planladığı iddia edildi. Satış gerçekleştiğinde İngiliz kulüplerinin gelirlerinde büyük bir yükseliş yaşanacağı söyleniyor.

Facebook ve Amazon, İngiltere Premier Liginin yayın haklarını alabilir

Facebook ve Amazon'un İngiltere Premier Ligi (EPL) Avrupa yayın haklarını sayın almayı planladığı söyleniyor. Manchester United Başkan Yardımcısı Ed Woodward, firmaların son yıllarda bu konuya ilgili gösterdiğini belirtti.

Haberin Devamı

2016-19 yılları için yayın haklarının BSkyB ve BT'ye satılması karşılığında 8.4 milyar sterlin alındığını hatırlatan Woodward, Amazon'un Sky'a ATP Tenis yayın hakları için yıllık 10 milyon sterlin ödediğini duyurdu. Amazon'un NFL canlı yayınları yaptığını da hatırlatan Woodward, Amerikan futbol ligi MLS'in de Facebook'la sezonluk 22 maç yayını için anlaşma yaptığını açıkladı.

Facebook ve Amazon, IPL Kriket turnuvalarının yayın haklarıyla da yakından ilgileniyor. İki firma Premier Lig'in bir sonraki ihalesine girmeye de hazırlanıyor. İhale bu yıl bitmeden yapılacak.

Hali hazırda Premier Lig maçlarının yayın haklarına sahip olan SKY televizyonu bu maçları yayınlamak için 11 milyar sterlin ödüyor. Amazon'un tekflinin bu rakamın çok daha üstünde olacağı söyleniyor.