Teknoloji Facebook'tan yeni tasarım!

Facebook'tan yeni tasarım!

14.02.2011 - 15:00 | Son Güncellenme:

Facebook profil sayfalarından sonra önemli bir tasarım değişikliği daha yaptı. İşte değişen sayfalar

Facebooktan yeni tasarım

Değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu bize her zaman hatırlatan Facebook, şimdi de topluluk sayfalarının (Pages) görünümüne ve özelliklerine yenilikler getirdi.

Tıpkı yeni profile geçenlerde olduğu gibi, yeni topluluk sayfası tasarımına geçenlerde de yukarıda son yüklediğiniz fotoğraflardan oluşan önizleme kısmı var. Eskiden sayfanın üstünde bulunan sekmeler kısmı ise bu yeni görünüm ile birlikte profil fotoğrafının altında yer almış. Sayfaların sağ sütunlarında da sayfayı kimlerin yönettiği gibi bilgileri içeren yeni düzen, size ayrıca sayfayı sayfa olarak yönetme imkanı da sunuyor.

Haberin Devamı

Bir diğer değişiklik de sayfa duvarında bulunan filtreleme özelliğine yapılmış. Yeni filtreleme seçeneği sayesinde sayfada en çok ilgi çeken paylaşımı görebiliyorsunuz.

Bu gelen değişiklik, beraberinde geliştiricilerin hoşuna gideceği bir yenilik daha içeriyor. Artık sayfalarda iframe desteği olacak, bu sayede de sayfada daha rahat ve daha çok tasarım yapılabilecek. Şimdilik sadece istek üzerine değiştirilen sayfa tasarımları, 4 hafta içinde tüm sayfalara uygulanacak.


Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.