Teknoloji Facebook'un topluluk standartları neler? Facebook şirket içi kılavuzlarını yayınladı

Facebook'un topluluk standartları neler? Facebook şirket içi kılavuzlarını yayınladı

24.04.2018 - 13:29 | Son Güncellenme:

Facebook, platformda ne tür paylaşımlara izin verildiğini ve hangi tür içeriklerin şikâyet edilebileceğini ve siteden kaldırılabileceğini detaylı bir biçimde açıkladığı Topluluk Standartlarını uygularken kullandığı şirket içi kılavuzları yayınladı.

Facebookun topluluk standartları neler Facebook şirket içi kılavuzlarını yayınladı

Bu kılavuzlar, insanların Facebook’un incelikli meselelerde çizgiyi nerede çektiğini anlamalarına yardımcı olacak ve farklı alanlardaki uzmanlar da dâhil olmak üzere herkesin kılavuzlar ve alınan kararlarla ilgili Facebook’a geri bildirim vermelerini kolaylaştıracak.

Haberin Devamı

Facebook aynı zamanda ilk kez, bireysel içeriklerle ilgili alınan kararlara itirazda bulunma ve ikinci bir fikir talep etme imkanını da hayata geçiriyor.

İtirazda bulunma süreci şu şekilde işleyecek:

  • Eğer bir fotoğraf, video ya da paylaşım Topluluk Standartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırıldıysa konuyla ilgili bilgilendirileceksiniz ve size, ek değerlendirme talep etme seçeneği sunulacak
  • Bunu, Facebook Topluluk Operasyonları ekibinin genelde 24 saat içerisinde sonuçlanan (her zaman gerçek bir kişi tarafından yapılan) değerlendirmesi takip edecek
  • Eğer hata yapıldıysa Facebook sizi bilgilendirecek ve gönderileriniz, fotoğraflarınız veya diğer içerikleriniz tekrar yayına alınacak

İlk etapta çıplaklık/cinsel aktivite, nefret söylemi ve görsel şiddet nedeniyle kaldırılan gönderilere itirazda bulunma imkânı olacak. Ancak Facebook bu süreci daha fazla ihlal türünü destekleyerek, insanlara doğru kararı vermesine yardımcı olacak daha fazla bağlam sunma imkânı tanıyarak ve sadece kaldırılan içerikler için değil, rapor edilmiş ancak kaldırılmamış içerikler için de kullanıma sunarak daha da geliştirmek için çalışıyor.

Facebook aynı zamanda Mayıs ayında dünyanın dört bir yanındaki topluluğunun doğrudan geri bildirimlerini alacağı, Almanya, Fransa, İngiltere, Hindistan, Singapur, ABD ve diğer ülkelerde düzenleyeceği bir dizi halka açık etkinlik olan Facebook Forums: Community Standards’ı da hayata geçirecek.