Teknoloji Fairphone Yeni Açık Kaynaklı Yazılımını Duyurdu

Fairphone Yeni Açık Kaynaklı Yazılımını Duyurdu

01.05.2016 - 14:00 | Son Güncellenme:

Modüler akıllı telefon sanıyoruz son zamanların en ilgi çeken teknolojilerinden biri. Fairphone firması ise bu alanda ön plana çıkan isimlerden biri.

Fairphone Yeni Açık Kaynaklı Yazılımını Duyurdu

Bu yılın başında yayın hayatına başlayan code.fairphone.com sitesi sayesinde akıllı telefon kullanıcıları Fairphone işletim sistemini inceleme fırsatı yakalamıştı. Ancak bu durum standart kullanıcılar için bir değişiklik anlamına gelmiyordu çünkü bu özellikten faydalanmak için belirli bir miktar teknik bilgiye ihtiyaç vardı. Ancak son sürümü sayesinde isteyen herkes android cihazlarına bu işletim sistemini indirip deneyebilecek. Şeffaf bir yönetim sergileyen firmanın kendi yazılımlarını açık kaynak haline getirmesi şaşırtıcı değil.

Haberin Devamı

Fairphone seçmiş olduğu ve öznle uyguladığı şirket politikaları sayesinde hakkında söz ettiren bir firma. Öncelikli olarak düşük maaş alarak geçimini sağlamaya çalışan bir kesimi hedef müşteri kitlesi olarak seçmişler. Ürünlerinin üretim süreci boyunca hiçbir şekilde çocuk işçi istismarı ile ilgilerinin bulunmaması için büyük çaba harcıyorlar. Hatta üretim amaçlı tedarik ettikleri ham maddelerin alımı esnasında ödenen paraların ne şekilde kullanıldığına kadar sıkı bir şekilde inceleniyor.

Fairphone akıllı telefonlarının en büyük özelliği ise modüler bir şekilde geliştirilmiş olması. Bu sayede her sene yeni bir telefon modeli çıkartılmamış oluyor. Örneğin akıllı telefonun kamerasını değiştirmek isteyen kullanıcıların sadece gidip yenisini alması yeterli oluyor. Firma telefon ile birlikte sunduğu detaylı kullanma kılavuzu ile birlikte tüm bu işlemler teknik servise gidilmeden halledilebiliyor.

LG K Serisini K530 ve K535 ile Genişletiyor