Oyun Film gibi oyunlar

Film gibi oyunlar

30.01.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni nesil yazılımlar ve son teknolojilerle geliştirilen bilgisayar oyunları, hem gerçekçi karakterler hem de ilgi çekici senaryoları sayesinde film endüstrisine rakip olmaya aday.

Film gibi oyunlar

Film gibi oyunlar
Teknoçağ / ŞÜKRÜ ANDAÇ

Son dönemde en son teknik ve yazılımlarla tasarlanan bilgisayar oyunları, senaryoları ve karakterleriyle adeta gerçeği andırıyor. Bu arada çoğu film senaryosu ve film yıldızları oyunlara girmiş durumda. Bu gelişmede Sony Playstation ve Microsoft Xbox gibi oyun konsollarının moda olması, dolayısıyla ilginin artması ve pazarın büyümesi etkili rol oynamış gözüküyor. Aksiyon, savaş, korku ve macera dalında son zamanda piyasaya çıkan pekçok yeni oyun, gerçeği andıran karakter ve filmi andıran senaryosuyla oyun severlerin karşısında. İşte bunlardan bir kaçı.

Seslendirme filmden

Film dünyasında süper kahramanlar arasında ilk sıralarda yer alan Örümcek Adam’ın bilgisayar oyunu, New York Manhattan gökdelenleri arasında maceradan maceraya koşacağınız bir senaryoya sahip. Spider Man 2 - The Game’de silahlı soygunu önlemek veya asılı kalınan çatıdan insanları kurtarmak oldukça doğal. Oyunda seslendirmeyi Spider Man 2 filminin oyuncuları Tobey Maguire, Kirsten Dunst ve Alfred Molina yapıyor.

Oyun dünyasındaki ikinci durağımız ise film dünyasını bir diğer ünlü karakteri Catwoman. Oyuncular, tıpkı filmdeki gibi Catwoman olarak Halle Berry’i kontrol ederek ve onun kedisel yeteneklerini, duyularını ve kurnazlığını kullanarak düşmanlarını etkisiz hale getirmek için çaba gösteriyor. Oyunda Catwoman karakteri, kedi gibi zıplayıp hareket ederek avına yaklaşıyor, çatılardan atlayarak duvarlara tırmanıyor ve avının üzerine sıçrayıp düşman kurşunlarını etkisiz hale getiriyor.

Korku yüklü PC

Vietnam Savaşı’nı anlatan Shellshock: Nam’67’de oldukça kapsamlı içeriğe sahip. Oyuncular, çaylak bir askerin daha görevinin ilk gününde Vietnam Savaşı’nda nasıl bir korku, kaos ve zulme tanık olduğunu bizzat yaşayacaklar. Korku filmlerinden hoşlananlar için tasarlanan Resident Evil Outbreak ise Resident Evil filmini bilgisayar ekranlarına taşıyor. Senaryonun kullanıcının aldığı kararlara göre şekillendiği oyun, gizli biyolojik bir silahtan kaynaklanan salgın sonrasını yaşatıyor.

Oyun yıldızı Jean Reno
En iyi aksiyon film oyuncusu olarak gösterilen Jean Reno’nun başrolünde yer aldığı oyun, 500 yıl sürecek olan macera yüklü bir senaryo. Reno, Paris’teki korkunç bir saldırının tam ortasında kalan Fransız polisi Jacques Blanch rolünde. Takeshi Kaneshiro ise, orijinal Onimusha savaşçısı Akechi Samanosuke olarak büyük düşmanı kötü ruhlu Nobunaga’ya karşı savaşını devam ettirmek üzere geri dönüyor. Onimusha 3 adlı oyun, üç boyutlu çevre tasarımları, ikili savaş sistemi, genişletilmiş oyun modları ve sinema kalitesindeki görüntülerinin yanı sıra, üst seviyede ses teknikleriyle de oldukça dikkat çekici.

DİJİTAL OYUNCAKLAR

Flaş kameralı telefon
Harici flaşlı kamera ile pazara sunulan Siemens’in A65 model cep telefonu, firmanın giriş seviyesinde yer alan bir model. 75 gram ağırlığındaki telefon, 250 saate kadar bekleme, 5 saate kadar konuşma süresine sahip. Üç bant şebeke sistemiyle uyumlu çalışan A65, Multimedya mesajlaşma (MMS) destekli. İçerisinde üç farklı oyun yüklü olan A65’de 1.5 MB boyutunda telefon hafızası bulunuyor. www.siemens-mobile.com.tr

Cep’te YTL dönemi

Turkcell’in katma değerli servislerinin buluşma noktası Shubuo, Yeni Türk Lirası’na geçmeye az bir zaman kala Shubuo YTL Servisi’ni başlattı. Yeni hizmet sayesinde, paraların YTL karşılıkları ve konu hakkında merak edilen pek çok bilgiye cep telefonundan ulaşmak mümkün oluyor. Shubuo YTL Servisi, kısa mesajla yapılan basit bir sorgulamayla TL’yi YTL’ye çevirerek kullanıcıların yaşamını kolaylaştırabilir. TL’yi YTL’ye çevirmek için YTL yazıp boşluk bıraktıktan sonra paranın TL miktarını yazıp, 7731’e kısa mesaj göndermek gerekiyor. Farklı bilgilere ise WAP özellikli telefonlarla wap.shubuoytl.com adresinden ulaşılabilir. www.shubuo.com

Beko ve Dell bir arada
Beko Elektronik, ABD’li bilgisayar devi Dell ile, Türkiye yazıcı pazarında işbirliğine gitti. İlk aşamada üç model yazıcı olmak üzere, tüm Dell markalı yazıcılar, Beko Elektronik bayileri aracılığıyla pazara sunulacak. www.beko.com.tr