Teknoloji Fitbit Charge 3 akıllı bileklik inceleme: Zinde kalmanız için sizi uyarıyor

Fitbit Charge 3 akıllı bileklik inceleme: Zinde kalmanız için sizi uyarıyor

08.01.2019 - 11:28 | Son Güncellenme:

Fitbit Charge 3, şirketin en popüler akıllı bilekliklerinden biri. Charge 2’den daha hafif ve daha büyük ekrana sahip. Peki ince tasarım, yeni özellikler ve daha fazla kayış seçeneği onu en iyi spor arkadaşı yapıyor mu?

Fitbit Charge 3 akıllı bileklik inceleme: Zinde kalmanız için sizi uyarıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Fitbit Charge 3, Fitbit'in bugüne kadarki en popüler etkinlik takipçisi olan Charge 2'nin güncellenmiş hali. Charge ürün yelpazesi, sağlık özellikleri, ince tasarımı ve temel fitness özellikleriyle pek çok kişinin gözdesi.

Charge 2 (2016'da piyasaya sürüldü) ise özellikleri ve fiyatı ile uzun süre kullanıcıların ilk sıradaki spor izleyicilerinden biri oldu. Charge 3, Charge 2’nin iyi yanlarını aldı ve geliştirdi. Daha hafif, suya dayanıklı ve daha büyük bir ekranla geliyor.

Bunların yanında piyasada Ionic ve Versa gibi daha yenilikçi Fitbit modelleri de var. Bunların her ikisi de oldukça etkileyici izleme özellikleri ve GPS sunuyor. Charge 3’teki yükseltmeler alıcıları cezbetmeye yetecek mi? Büyük kardeşlerine göre daha düşük fiyatta olsa da bunu öğrenmenin tek yolu var.

Haberin Devamı

Fitbit Charge 3 akıllı bileklik inceleme: Zinde kalmanız için sizi uyarıyor

Yüzde 40 daha büyük ekran

Fitbit Charge 3, selefi Charge 2'de gibi aynı dikdörtgen ekran ve bant tasarımına sahip. Ancak tasarım biraz inceltilmiş. Bu yüzden bileğinizde daha az zarif görünüyor. Fitbit Charge 2'nin gövdesinin kaplandığı paslanmaz çelik yerine alüminyumdan yapıldığı için çok daha hafif. Bu, yeni cihazı % 20 daha hafif yapıyor ve buradaki farkı gerçekten hissedebilirsiniz. Büyük ekrana rağmen bilekte çok da rahat hissettiriyor.

Dikkat edilmesi gereken şeylerden biri, burada basılabilir bir düğme olmaması. Bunun nedeni, Charge 2'de gördüğümüz dokunma ekranından ziyade tam bir dokunmatik ekrana sahip olması. Ekranda parmağınızla özellikler arasında dolaşabilirsiniz.

Cihazı uyandırmak veya ana ekrana geri dönmek için sol kenardadokunmaya duyarlı bir tuş da var. Çalıştığını bildirmek için size biraz dokunsal titreşim geribildirimi verecek. Saati ilk aldığınızda orada bir tuş olduğunu anlamınız zor, kullanmaya alışmak da biraz zaman alabilir. Alıştıktan sonra da menülerde gezinmek çok kolay bir hal alıyor.

Alt kısımda, PurePulse kalp atış hızı monitörünü göreceksiniz. Bu, şimdi SpO2 nabız oksimetre sensörü ile birleştirildi. Bu bilgilerle, Fitbit uyurken nefes almada zorluk çekip çekmediğinizi söyleyebilir. Ya da yakında olacak. Alt kısım daha yuvarlak hale getirildi, böylece bilek üzerinde daha rahat duruyor.

Haberin Devamı

Fitbit Charge 3'te sunulan yeni bir güncelleme de kayış tasarımı. Charge 2'de görülen kaba metal klipslerin yerine, şimdi kayışları kolayca değiştirmenize olanak tanıyan (örneğin Ionic'te olduğu gibi) kayışı çıkartan küçük siyah bir düğme var.

Kutu içinde gelen standart plastik kayış biraz ucuz hissettiriyor. Farklı bir silikon kayış fark yaratabilir. Bununla birlikte, kayış oldukça rahat, diğer birçok fitness takipçisiyle karşılaştırıldığında, gün boyunca giyilmesi çok daha kolay.

En büyük fark, ekran boyutu. Charge 3’ün ekranı Charge 2’den % 40 daha büyük. Hala siyah ve beyaz ama daha önce de belirttiğim gibi dokunmatik ekran olması işleri kolaylaştırıyor.

Versa veya Ionic'teki gibi olmasa da ekran işini yapıyor. Parlak güneş ışığı altında bile küçük boyutuna rağmen bilgileri net bir şekilde gösterebiliyor. Tek renkli görünümüne bakmak, özellikle Versa ile karşılaştırdığınızda biraz üzücü. Ancak pil kullanımının minimumda tutulmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Üçüncü nesil Charge’daki diğer büyük değişiklik de su yalıtımı. Charge 2 yalnızca suya dayanıklıydı. Bu da birkaç su sıçramasına ya da egzersiz yaparken terlemeye karşı dayanabileceği anlamına geliyordu.

Charge 3’e gelirsek bununla yüzebilirsiniz. Ancak Fitbit burada uyarını yapıyor: Tuzlu su değil, sadece havuzlarda. Yani tatlı suda.

Fitbit Charge 3 akıllı bileklik inceleme: Zinde kalmanız için sizi uyarıyor

Yüzme, koşma, yürüme ve daha pek çok şeyi izleyebilir

Charge 3, bilinen pek çok akıllı saatin, popüler aktivite özelliklerini birleştiriyor. Bunun nedenlerinden biri de akıllı işlevsellik konusunda oldukça basit olan Charge 2’nin üzerine gelmesi.

Örneğin, cihazınız şimdi telefonunuzdaki tüm üçüncü taraf uygulamalardan daha iyi bildirimler sunabilir. Ayrıca, zamanlayıcılar ve hava durumu gibi çok sayıda başka yeni özelliğe de sahip.

Bu boyutta bir ekranla, Fitbit Ionic veya Versa'da olduğu gibi Charge 3'e uygulama indirememeniz şaşırtıcı değil.Ancak Fitbit yıl içinde gelen aramaları kabul edebileceğiniz veya reddedebileceğinize söz veriyor. Android’e gelecek bir güncellemeyle yakında zamanda gelen mesajlarınıza da hızlı yanıtlarverebileceksiniz.

Haberin Devamı

Bunun dışında bir Fitbit etkinlik izleyicisinden bekleyeceğiniz tüm genel çoklu spor fitness izleme özellikleri, 7/24 kalp atış hızı izleme, egzersiz, yüzme izleme gibi yeni eklemeler burada var.

Yüzmenin yanı sıra, Charge 3, Charge 2'de gibi dış mekan ve koşu bandı koşusu, yürüyüş ve ağırlık antrenmanının yanı sıra bisiklet ve aralıklı antrenmanları izleme olanağı sunuyor.

Tecrübelerime göre, tüm fitness izleme özellikleri çok iyi çalıştı, bu da Fitbit'ten beklediğim bir şey açıkçası. Cihazın öncülünde olduğu gibi, Charge 3 egzersizinizi otomatik olarak izliyor, böylece oturumları manuel olarak başlatmanız gerekmiyor. Örneğin koşmaya başlarsanız, bunu algılıyor ve izlemeye başlıyor. Aynı zamanda antrenmanı, oturumu sonlandırmadan duraklatmanıza izin veriyor. Ancak dezavantajı, bu izleyicide özel bir GPS bulunmaması. Bu özellikle koşucular için üzücü bir durum, piyasada telefonunuz olmadan konumunuzu takip edebilen daha ucuz ürünler de var.

Bununla birlikte, Charge 3'te GPS bağlantısı var. Bu nedenle seyahat mesafesini takip etmek için en azından telefonunuzun GPS’i ile birlikte çalışacaktır. Bu sayede mesafenizi tam olarak takip edebileceksiniz, sadece koşu için telefonunuzu çıkarmanız yeterli.Telefonunuzun GPS'ine Fitbit uygulaması ile kolayca bağlanabilirsiniz.

Kadın sağlığı açısından bir sonraki döneminizi takip etmek için Fitbit Charge 3'ü kullanabilirsiniz.

Eğer ABD veya İngiltere'den Fitbit Charge 3'ün Special Edition sürümünü satın aldıysanız, Fitbit Pay özelliğini kullanabilirsiniz. Special Edition sürümünü henüz kullanamadım.

Sessiz alarma da sahip

Uyku takibi, Fitbit Charge 3 ile geri döndü. REM, hafif ve derin uyku hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Akıllı bilekliği, uyurken rahatça takabilirsiniz.

Herhangi bir uyku izleme teknolojisinde olduğu gibi, sizi ne kadar iyi izleyebildiğinizi asla bilemezsiniz. Ayrıca, yakındaki bir kimseyi rahatsız etmeden sizi yavaşça uyandırmak için bileğinizi titreştiren sessiz bir alarm modu da var. Güzel bir fikir ama ağır uyuyanlar için faydalı olup olmayacağından emin değilim.

Fitbit Charge 3 akıllı bileklik inceleme: Zinde kalmanız için sizi uyarıyor

Pili 6 gün dayanıyor

Fitbit, Charge 3 için batarya ömrününyedi gün olduğunu iddia ediyor. Buna tam olarak çıkamadım ama yaklaştım. Bu arada test cihazımı oldukça yoğun kullanıyordum.

Fitnesstakip ve diğer akıllı özellikleri günde bir kereden fazla kullanmayacaksanız, tek şarjlayedi güne kadar çıkabilirsiniz.

Ortalama olarak, tam şarjlaCharge 3’üyaklaşık altı gün kullandım ki bu o kadar da kötü değil. Çünkü bu, cihazı haftada bir kez şarj edeceğiniz anlamına geliyor.

Kutuda, Fitbit Charge 3'ün özel bir şarj cihazıyla birlikte geldiğini görebilirsiniz. Şarj cihazının daha standart olan mikro USB veya USB-C bağlantısı şeklinde olmasını tercih ederdim.

Başka bir sorun, cihazı şarj etmek için iyi bir zaman bulmak. Giyilebilir cihazları şarj etmek için en uygun zaman genelde gecedir. Ancak uykunuzu takip etmek için Charge 3’ü kullanmak istiyorsanız, bunu yapamazsınız. Çünkübaşka bir aktivite izlemek istemediğiniz zaman, onu yeniden şarj etmeniz için zaman bulmanız gerekecek.

Neyse ki, Charge 3 kullanım ömrünü gösteriyor.Böylece bitmek üzere olan pil sizi şaşırtmaz. Bu seçenek şu anda oldukça standart olabilir, ancak ilk Fitbit Charge piyasaya sürüldüğünde, böyle bir özellik içermiyordu.

Fitbit Charge 3 akıllı bileklik inceleme: Zinde kalmanız için sizi uyarıyor

iOS ve Android cihazlarla uyumlu

Charge 3, Bluetooth ile senkronize ediliyor ve rakip uygulamalardan çok daha hızlı çalışıyor. Ancak eşleştirme biraz zor.

Charge 3'ü Android uygulamasıyla test ettim.Ancak iOS'ta da mevcut. Uygulama ana ekranında, beş ana sekme bulunuyor: Gösterge Tablosu, Hesap, Zorluklar, Rehberlik / Bildirimler ve Arkadaşlar.

Her ölçülen metriğin üzerinde, hedefe yaklaştıkça saat yönünde hareket eden dairesel bir çubuk bulunuyor.Buradan daha fazla hareket etmeniz gerekip gerekmediğini kolayca görebilirsiniz. Bu metriklerin her birine dokunduğunuzda veriler daha ayrıntılı olarak sunulacak.

Dikkate değer diğer sekme, uygulamanın sağ üst kısmında bulunan ve hedefleri değiştirebileceğiniz, başka bir Fitbit cihazı kurabileceğiniz veya özel kalp atış hızı bölgesi eklemek gibi diğer ayarlara erişebileceğiniz Hesap seçeneği.

Fitbit Charge 3 akıllı bileklik inceleme: Zinde kalmanız için sizi uyarıyor

Sonuca bağlıyorum

Özellikleri, abisi Fitbit Versa ile aynı ligde olmamakla birlikte, Fitbit Charge 3, benzer özelliklerin çoğunu, hiçbir zaman dünyayı sarsacak kadar güzel olmayan daha kompakt ve hafif bir tasarımda sunuyor.

Buna ek Fitbit'in en yüksek profilli yeni cihazları akıllı saatler oldu.Ancak şirket en çok satan ürününün Charge 2 olduğunu unutmadı. Eğer, derinlemesine uyku analizi isteyen bir yüzücüyseniz, Charge 3 iyi bir yükseltme. Tek şarjla neredeyse bir hafta dayanabilir.

Net ve parlak ekran, şık akıllı bildirimler ve kullanıcılarının seveceği birçok özelliğe sahip.Yeniden tasarlanmış dokunmatik ekran, ölçümler arasında gezinmeyi kolaylaştırıyor, ancakkalp atış hızını ve saatini görmek için terli parmaklarınızla kaydırmak yerine, aynı anda ekranda daha fazla istatistik görmeyi tercih ederdim.

Fitbit Charge 3, esas olarak aktif kalmak ve egzersizlerini en üst seviyede tutmak isteyenler için tasarlandı.

Bir akıllı bileklik istiyorsanız ve orta seviye bir sporcuysanız Fitbit Charge 3, paranın satın alabileceği en iyi seçeneklerden biri.

Fitbit Charge 3’e 1450 TL’ye sahip olabilirsiniz.

ARTILARI

  • Uzun pil ömrü
  • Daha büyük ekran
  • Hafif tasarım
  • Tamamen su geçirmez

EKSİLERİ

  • Hala yerleşik GPS yok
  • Tek renkli ekran
  • Özel şarj aleti