Teknoloji Florence Kasırgasının sel simülasyonu durumun ciddiyetini ortaya koydu

Florence Kasırgasının sel simülasyonu durumun ciddiyetini ortaya koydu

14.09.2018 - 14:28 | Son Güncellenme:

ABD'nin doğu sahillerine yaklaşmakta olan Florence Kasırgası'nın çok sayıda kişiyi öldürebileceği açıklandı. 4 metre yüksekliğindeki sular, binaların ilk katını ve arabaları bütünüyle içerisine alabilirken, çoğu yapının yerle bir olmasına neden olabilir. Korkunç tabloyu gözler önüne seren animasyon ise durumun ciddiyetini ortaya koydu.

Florence Kasırgasının sel simülasyonu durumun ciddiyetini ortaya koydu

Federal Acil Durum Kurumu (FEMA) su baskınlarının denizden uzak bölgelerde de felaketlere yol açabileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Virginia eyaletlerinde toplam 1,7 milyon kişinin yaşadığı bölgeler için tahliye emri verildi.

The Weather Channel tarafından hazırlana videoda ise sel sularının ne kadar korkunç olabileceği gözler önüne serildi. Videoda meteoroloji uzmanı Greg Postel, sel sularının nelere yol açağını gösteriyor.

Kuzey Carolina'da yaklaşmakta olan kasırganın sert rüzgarları ve yoğun yağışı etkili olmaya başladı ve 11 bin elektrik kesintisi vakası bildirildi. Fırtına tüm etkisini göstermeden bazı bölgelerde su baskınları yaşanmaya başladı.

Kasırganın kategorisi ikinci dereceye düşürülse de FEMA yöneticisi Brock Long bunun işlerini kolaylaştırmayacağını çünkü kasırganın rüzgarının daha geniş bir alanda hissedileceğini ve beklenen yağış miktarının da sabit kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

Bölgede rüzgarların saatte 165 kilometre hıza ulaşması bekleniyor. Yaklaşık 10 milyon kişinin kasırgadan etkilenebileceği ifade ediliyor. ABD'de de son olarak güneyde Georgia eyaletinde olağanüstü hal ilan edildi.

Florence'ın, Alabama, Tennessee, Kentucky ve Batı Virginia'da şiddetli yağmur getirmesi, sele neden olması bekleniyor.