Teknoloji Ford, otonom polis arabası için yeni bir patent aldı

Ford, otonom polis arabası için yeni bir patent aldı

26.01.2018 - 16:47 | Son Güncellenme:

Ford, polis araçları için yeni bir patent aldı. Ford, kendi başına ya da yanında bir görevli varken otonom hareket edebilen polis arabası için bir patent aldı.

Ford, otonom polis arabası için yeni bir patent aldı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Ford geçtiğimiz günlerde ABD Patent Ofisi'nden trafik yasalarını ihlal edenleri yakalamak için "makine öğrenme araçları (örn. Derin sinir ağları)" ile programlanabilen otonom polis aracı için yeni bir patent aldı. Robot polis, yolda ne zaman bir ihlal oluştuğunu belirleyebilir ve çeşitli önlemler alabilir.

Ford, otonom polis arabası için yeni bir patent aldı

Etrafındaki hemen hemen her şeyle bağlantısı olacak polis arabası, karşısındaki aracın WiFi ağına bağlanarak bilgiler edinip, bu bilgiler ışığında hareket edebilecek. İçinde bir polis olmadan kendi kendine gidebilecek bu polis araçları, kırmızı ışık, hız sınırları gibi trafiğin bütün kurallarına da dikkat edecek.

Polis arabası, kanıtları desteklemek için olayı yerel bir hız kamerasına veya başka bir bağlı sensöre yönlendirebilir. Söz konusu aracın peşinde gidebilir veya uyarı ya da hızlı ceza kesme gibi basit ihlalleri doğrudan kablosuz olarak suçlanan araca iletebilir. Bu ihlal doğrudan sürücü belgesine bile işleyebilir. Böylece ceza doğrudan kişiye ulaşıyor. Kulağa korkunç geliyor değil mi? Evet, korkunç.

Haberin Devamı

Ford, otonom polis arabası için yeni bir patent aldı

Alınan teknolojinin gerçekten geleceğini garanti etmez. Ford, fikri yalnızca başkalarının yapmasına engel olmak için bu patenti almış olabilir. Bu teknolojiyi görmek için önümüzde daha en az 10 yılın olduğu söyleniyor.