Teknoloji Galatasaraylı Selçuk İnan, Galaxy S8 davasından vazgeçti

Galatasaraylı Selçuk İnan, Galaxy S8 davasından vazgeçti

08.06.2018 - 16:44 | Son Güncellenme:

Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan, S8 markasının kendi adına tescilli olduğunu iddia ederek Samsung’a açtığı davadan feragat etti. Mahkeme davayı düşürdü.

Galatasaraylı Selçuk İnan, Galaxy S8 davasından vazgeçti

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesindeki iddialara göre, “S8” markasını TPE’den tescil ettiren yıldız futbolcu Selçuk İnan, Güney Kore merkezli elektronik firması Samsung’a 110 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Haberin Devamı

S8 ismiyle haksız rekabet teşkil eden tüm eylemlerin men edilmesini isteyen ve ticari ürünlerde, evraklarda, kataloglarda, internet sitesinde, sosyal medya kanallarında ve her türlü tanıtım ile ticari faaliyetlerde 'S8' şeklindeki markasal kullanımların durdurulmasını talep eden İnan, ayrıca dava sonuçlanıncaya kadar üzerindeki markaların silinmesini ya da ürünlerin imha edilmesi yönünde karar verilmesini talep etmişti. İnan, ayrıca 10 bin TL maddi, 100 bin TL manevi olmak üzere toplam 110 bin TL tazminatın, 8 Haziran 2017’den itibaren faiziyle birlikte ödenmesini istedi.

Selçuk İnan’ın avukatı, "Futbolcular formaları ve isimlerinin baş harfleriyle marka oluşturmuşlardır. Örneğin Real Madrid’in ünlü futbolcusu Cristiano Ronaldo oynadığı kulüplerde 7 numarayı giydiğinden CR7, dünyaca ünlü eski forvet oyuncusu Ronaldo 9 numarayı giydiğinden R9, Ricardo Querasma Q7, Burak Yılmaz BY17, Roberto Carlos R6, eski Barselona kalecisi Victor Valdes VV1 tüm dünyada tanınan oyunculardandır. Bu futbolcuların tamamı da bu lakaplarını ülkelerinde marka tescili ile koruma altına alarak zaman içerisinde pek çok sektörde ticarileştirdiler.

Haberin Devamı

Müvekkilim de Selçuk İnan da 4 yıl önce S8 markasını ilk harf ve forma kombinasyonu şeklinde TPE’den tescil ettirmiştir. S8 markasının isim hakkı müvekkile aittir. Telefondaki S8 modelinin kullanımının durdurulmasını talep ediyoruz. İhtiyati tedbir kararı ve Samsung’un S8 ibaresini taşıyan ürünleri üzerindeki her türlü ticari kullanımının durdurulmasını istiyoruz" dedi.

İnan’ın ihtiyati tedbir talebini reddeden mahkeme, “Kelimeler ve sayılar kimsenin tekeline verilemez” demişti. Davanın karar duruşmasına Selçuk İnan katılmazken, tarafları avukatları temsil etti. Selçuk İnan’ın avukatı, mahkeme hakimine bir dilekçe vererek davadan feragat ettiklerini söyledi. Bunun üzerine mahkeme, Selçuk İnan’ın davadan vazgeçmesi üzerine davanın düşmesine karar verdi.