Teknoloji Galaxy S10, Cheetah kod adlı işlemciyle gelecek

Galaxy S10, Cheetah kod adlı işlemciyle gelecek

07.11.2018 - 13:30 | Son Güncellenme:

Samsung'un üç adet Galaxy S10 modeli piyasaya süreceği söyleniyor. Samsung'un yeni Samsung Exynos M4 işlemcisinin kod adının Cheetah olacağı iddia edildi.

Galaxy S10, Cheetah kod adlı işlemciyle gelecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Samsung, Galaxy S9 serisiyle istediğini pek alamadı, hatta Galaxy S9 çifti şirketin piyasadaki en kötü performans gösteren akıllı telefonlarından biri haline geldi. Şimdiyse Samsung, Galaxy S10 serisiyle kullanıcıların güvenini tekrardan kazanmak istiyor.

Samsung, 10'uncu yıl dönümü amiral gemisi üzerinde çalışıyor: Galaxy S10 serisi. Şirket ayrıca, ekrana ultrasonik parmak izi sensörü, üçlü arka kamera ve iris sensörü yerine ultrasonik parmak izi okuyucu ekleyecek.

Sızıtılarıyla ünlü Ice_Universe, yeni Samsung Exynos M4 işlemcisinin kod adının Cheetah olacağını iddia etti. Bu Samsung'un yeni çıkaracağı akıllı telefonlar için planladığı küçük bir ayrıntı fakat Koreli teknoloji devi önümüzdeki sene büyük oynamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Samsung'un önümüzdeki yıl piyasaya çıkaracağı yeni Galaxy S10 serisi için yeni işlemci geliştireceği de söyleniyor. Bu işlemci 7nm'lik EUV tabanlı çift çekirdekli bir çipe sahip. Eğer haberler doğruysa ilk defa bir akıllı telefon EUV tabanlı bir çipe sahip olacak.

Elbette Samsung, Galaxy S10 serisini yeni bir işlemci ile donatırken Qualcomm'un yaklaşan Fusion platformunu da akılda tutmak zorunda kalacak. Snapdragon serisi, hesaplama görevlerini yürütmek için kendi DSP çekirdeklerini ve diğer bileşenlerini içeriyor. Çapraz platform uyumluluğu ve özellik tekrarı, Samsung'un üstesinden gelmek için iki engel olacak.