Teknoloji Galaxy S10+, toplamda 5 adet kamerayla gelebilir

Galaxy S10+, toplamda 5 adet kamerayla gelebilir

14.09.2018 - 16:44 | Son Güncellenme:

iPhone'un XS ve XR cihazlarını bir saniyeliğine unutun. Çünkü Samsung, beş kameralı bir Galaxy S10 modeli üzerinde çalışıyor. Güney Koreli dev, Apple'ın üç yeni iPhone'uyla rekabet edebilmek için cihazın arkasına üç adet kamera yerleştirecek.

Galaxy S10+, toplamda 5 adet kamerayla gelebilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Koreli haber sitesi ETNews'e göre Samsung, yeni Galaxy S10 versiyonunda önde iki, arkada üç olmak üzere beş kameralı bir telefon üzerinde çalışıyor. Diğer modellerin, tek lensli selfie kameraları ve arkada çift ya da üçlü lens kameraları olması bekleniyor.

ETNews’e göre Samsung, üç Galaxy S10 modeli üzerinde çallışıyor ve bunlarda gelişmiş kamera kurulumları sunacak. 6.4 inç ekranlı premium model, 3 arka ve 2 ön kameraya; 6.1 inçlik standart model üç arka ve 1 ön kameraya; 5.8 inçlik daha ucuz olan model ise çift arka ve 1 ön kameraya sahip olacak.

Samsung, akıllı telefonlarına çok sayıda kamera katan ilk şirket değil. Huawei bu tarz telefonlar daha önce piyasay sürdü.

ETNews, Samsung'un her bir cihaz için çok sayıda modüle ihtiyaç duyması nedeniyle Samsung Galaxy S10 serisi için kamera modülü temini konusunda zorlanacağını söyledi. Şirket, tedarikçileri çeşitlendirmek isteyebilir.

Haberin Devamı

Galaxy S10'nun 12 megapiksel geniş açılı (78 derecelik FOV) ve 16 megapiksellik süper geniş açılı objektife (123 derece FOV) sahip olması bekleniyor. Galaxy S10+ modeline 13 megapiksel ek telefoto objektif (45 derece FOV) eklenebilir. Telefoto ve geniş açılı objektifler ayrıca optik görüntü sabitleme ile birlikte geliyor. Her üç telefon da çift diyaframlı kameralara sahip olacak.