Teknoloji Galaxy S5 Mini Tanıtıldı!

Galaxy S5 Mini Tanıtıldı!

03.07.2014 - 10:50 | Son Güncellenme:

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, Galaxy S5’in ardından kardeş modelini de tanıttı! Karşınızda Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S5 Mini!

Galaxy S5 Mini Tanıtıldı

Teknoloji pazarının popüler markalarından Samsung, yeni bir akıllı telefon modelini daha piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda tanıtımı gerçekleştirilen ve Avrupa ülkeleriyle birlikte eşzamanlı olarak Türkiye‘de de 2.haftasından satışa sunulan Galaxy S5’e şimdi de kardeş geldi.

Haberin Devamı

Galaxy S3 modelinden bu yana geliştirilen Mini konsepti, S4’ün ardından şimdi de Galaxy S5 modeliyle karşımıza çıkıyor. Donanım özelliklerinin minimal derecede kırpılmasıyla bütünleştirilen Galaxy S5 Mini, yüksek performansı tek elle kullanmak isteyenler için geliştirilmiş.

Android 4.4 KitKat sürümüyge gelecek olan Mini modelinde 4.5 inç 720p Super AMOLED ekran teknolojisi, dört çekirdekli 1.4 GHz hızında kod işleyen Snapdragon 400 işlemci ve 1.5 GB Ram belleğe yer verilmiş. Dahili 16 GB depolama alanı ile yeterliliği sağlayan Galaxy S5 Mini, 2100 mAh batarya gücü ve 8 Megapiksel OIS arka kamerasıyla özgürlüğü vaat ediyor.

Galaxy S4 Mini’de karşılaştığımız “aşırı kısıtlanan, hatta 4’den 2’ye düşürülen işlemci gücüne” karşın Galaxy S5 modelinde tüm kullanılan sensörlerin ve işlemci donanımının Galaxy S5 Mini’de de olduğunu görüyoruz. Gün tasarrufu modu, kalp hızı monitörü, parmak izi ve su/toz geçirmezlik özellikleri de yine S5 Mini de mevcut.

Haberin Devamı

Kömür siyahı, parlak beyaz, elektrik mavisi ve altın renginde üretilecek Galaxy S5 Mini’nin Temmuz ayı içerisinde tüm dünya pazarında 650 Dolar etiket fiyatıyla satışa sunulacağı biliniyor.