Teknoloji Garanti e-ticareti cep telefonuna taşıdı

Garanti e-ticareti cep telefonuna taşıdı

25.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Fuat Erbil, cep telefonundan havale yapmayı sağlayan CepBank kullananların sayısının 200 bine, Cep Şubesi’ni kullananların ise 60 bine ulaştığını kaydetti.

Garanti e-ticareti cep telefonuna taşıdı

Erbil, cep telefonuyla alış veriş imkanı sağlayan CepBank Alışveriş’le de Türkiye’deki e-ticarette yüzde 10-20’lik artış sağlanacağını dile getirdi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Fuat Erbil, cep telefonundan havale yapmayı sağlayan CepBank kullananların sayısının 200 bine, Cep Şubesi’ni kullananların ise 60 bine ulaştığını bildirdi. Erbil, cep telefonuyla alışveriş imkanı sağlayan "CepBank Alışveriş"le de Türkiye’deki e-ticarette yüzde 10-20’lik artış sağlanacağını kaydetti.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Erbil, düzenlenen basın toplantısında cep telefonu kullanarak, internetten alış veriş yapabilmeyi sağlayan CepBank Alışveriş sistemini tanıttı. Uygulamayla, e-ticaret sitelerinden alış veriş yapanların, kredi kartı veya hesap bilgilerini paylaşmadan, ödemelerini cep telefonu numaralarını girerek gerçekleştirebileceklerini ifade eden Erbil, mobil ödeme sisteminin Türkiye’de ilk kez Garanti tarafından geliştirildiğini ve uygulamanın tüm GSM operatörleriyle uyumlu çalıştığını bildirdi. Garanti Bankası’nın 2004’te dünyadaki ilk cep telefonundan havale yapmayı sağlayan CepBank uygulamasını başlattığını kaydederek, “Bugün CepBank müşterilerinin sayısı 200 bine, Eylül ayında hizmete sunduğumuz Cep Şubesi’ni kullanan aktif müşterilerimizin sayısı ise 60 bine ulaştı. Dünyada yeni gelişen mobil bankacılık hizmetlerinin, Türkiye’de tahminlerimizin çok üzerinde bir hızla gelişeceğine eminimö diye konuştu. Erbil, ABD’de e-ticaretin 9 ayda 100 milyar dolar hacme ulaştığını belirterek, üç yılda bir hızının 2’ye katlanarak büyüdüğünü söyledi. ABD’de, alışverişte mobil ödemenin 2015 yılında 30-40 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağına işaret eden Erbil, Türkiye’deki e-ticaretin yıl sonunda 7 milyar YTL’ye ulaşacağını dile getirdi. Erbil, uygulamayla elektronik ticarette yüzde 10-20’lik bir artış sağlanacağını ifade ederek, “Cep telefonu internetin bile önüne geçmeye başlayan özelliklere sahip olmaya başladıö dedi.

Erbil, alış veriş yapılacak olan ticari sitelerle bir anlaşma yapılarak, cep telefonu numaralarının kaydedilmeyeceğini ve numaraların tutulmaması konusunda teyit alınacağını dile getirerek, müşterinin kullanacağı SMS maliyetlerinin de banka tarafından karşılanacağını vurgulayarak söyledi.Erbil ayrıca, Doğuş Holding ile GE Araştırma ve Müşavirlik A.Ş. arasındaki, Doğuş Holding’e hisse satışıyla ilgili mutabakata varılmasıyla ilgili olarak da, GE’den hisse alımından sonra yönetim ve sandalye sayısı açısından hiçbir değişikliğin olmayacağını ifade etti. (ANKA)