Teknoloji Giyilebilir sandalye Lex, her an bir yerlere oturmanızı sağlıyor

Giyilebilir sandalye Lex, her an bir yerlere oturmanızı sağlıyor

10.09.2018 - 15:17 | Son Güncellenme:

Chairless Chair yani Sandalyesiz Sandalye adıyla ortaya çıkan Lex, bel kısmına giyilen özel bir dış iskelet sandalyesi. Aynı zamanda katlanabilir yapıda olan Lex, her an bir yerlere oturmanızı sağlıyor.

Giyilebilir sandalye Lex, her an bir yerlere oturmanızı sağlıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Herhangi bir zamanda, bacaklarınızda biraz yorgunluk hissettiğiniz her yerde, sadece yaslanıp yükünüz attığnız düşünün. Lex'in geliştiricileri, sadece birkaç saniyede ergonomik sandalyeye dönüşen katlanır dış iskelet ile böyle bir gelecek için çalışıyor

Lex, aslında sizin giydiğiniz ve yanınızda taşıdığınız bir sandalye. Dinlenme ihtiyacı duyan fabrika işçilerini hedef alan Lex, tüm gün, gündelik kullanım göz önünde bulundurularak tasarlandı.

Bel ve bacak kayışıyla sahibine bağlı olan Lex, uçak sınıfı alüminyumdan üretildi ve bir kilogramın biraz üzerinde ağırlığa sahip. Kullanıcı hareket halindeyken, tam hareket serbestliğine izin veren düzgün, ince bir paket halinde katlanabiliyor. Oturduğunuz zaman vücudunuza 120 derecelik açı veriliyor.

Haberin Devamı

Giyilebilir sandalye Lex, her an bir yerlere oturmanızı sağlıyor

Alüminyum iskelet 120 kilograma kadar taşıyabiliyor. Aynı zamanda, yük transfer modu sayesinde sırt çantanız varsa alttan destek yaparak ağırlığın yüzde 50’sini omuzlardan alt kısımlara doğru yayabiliyor.

Geliştiriciler, kullanıcıların günlük işlerini Lex'e bağladığını, yorgunluğun devreye girmesiyle harekete geçmeye hazır olduğunu düşünüyor. Seyahat ederken, kapalı çalışma alanlarında veya tren beklerken rahatlıkla kullanılabilir.

Kickstarter üzerinden destek arayan Lex, 256 dolar bağış istiyor. Dağıtım Aralık ayında başlayacak.