Teknoloji Gol çizgisi teknolojisi İngiltere Türkiye maçında kullanıldı!

Gol çizgisi teknolojisi İngiltere Türkiye maçında kullanıldı!

23.05.2016 - 12:22 | Son Güncellenme:

Dün akşam İngiltere'nin Manchester kentinde oynanan İngiltere Türkiye hazırlık maçında bir ilk yaşandı. Uzun zamandır kullanımı tartışılan gol çizgisi teknolojisi ilk kez City of Manchester'da yeşil zemine indi. İşte gol çizgisi teknolojisi hakkında tüm merak edilen soruların yanıtları ve ilk uygulamasından ayrıntılar...

Gol çizgisi teknolojisi İngiltere Türkiye maçında kullanıldı

Bu yaz gerçekleştirilecek olan Euro 2016 Avrupa Şampiyonası'nda kullanılması planlanan gol çizgisi teknolojisi ilk kez dün akşam City of Manchester'da oynanan İngiltere Türkiye hazırlık maçında kullanıldı. Gol çizgisi teknolojisi hakkında bir taraf futbolun doğasında hatanın olduğunu savunurken karşı taraf ise teknolojinin nimetlerinde faydalanılması gerektiğini düşünüyor. İşte gol çizgisi teknolojisi hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

Sporda teknolojinin var olup olmaması yönünde tartışmalar sürerken, dünyanın en popüler sporlarından biri futbolda, teknoloji gün geçtikçe yer almaya devam ediyor.

Halihazırda Avrupa’nın bazı liglerinde kullanılmakta olan teknoloji, bu akşam itibariyle milli maç arenasında yer almaya hazırlanıyor.

Elektronik kanallar vasıtasıyla, topun tamamının gol çizgisini geçip geçmediğin yönelik olan kararı, hakemin kolundaki saate aktaran teknoloji, büyük tartışmalara neden olmuştu.

Gol çizgisi teknolojisi İngiltere Türkiye maçında kullanıldı

Sporun gelenekselliğini kaybetmemesi adına teknolojinin kullanılmamasını arzu eden grubun karşısına, gelişen dönem şartlarına ayak uydurma kapsamında, sporun her dalında teknolojiye başvurulması gerektiği savunulmuştu.

UEFA ise, sporda teknolojinin yerini yadsımayarak, bünyesinde yer alan bazı liglerde, gol çizgisi teknolojisini kullanmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

Fransa’da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da teknolojiyi kullanacağını ifade eden UEFA, büyük turnuva öncesi İngiltere’nin Manchester şehrinde oynanacak İngiltere-Türkiye hazırlık maçında teknolojiyi deneyecek.

Kullanımında bir sorun olacağı beklenmeyen teknoloji, bu akşam oynanacak maçta da, tartışmalara meal vermemesi halinde, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kullanılacak.

GOL ÇİZGİSİ TEKNOLOJİSİ NEDİR?

Gol çizgisi teknolojisi, elektronik araçlar vasıtasıyla topun çizgiyi geçip geçmediğini tespit ederek hakeme yardımcı olan bir sistemdir. Gol çizgisi teknolojisinin amacı hakemlerin yetkisini almak değil karar vermelerine yardımcı olmaktır. Premier League, 2010 FIFA Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonasında ortaya çıkan eleştirilerin ardında sisteme daha önce karşı çıkan FIFA teknoloji için önerilen dokuz sistemi test etti ve sadece iki tanesi testlerden başarıyla geçti.5 Temmuz 2012'de gol çizgisi teknolojisinin kullanımı Uluslararası (IFAB) onaylandı.