Teknoloji Google 1 Nisan Şakası İçin Özür Diledi

Google 1 Nisan Şakası İçin Özür Diledi

04.04.2016 - 12:20 | Son Güncellenme:

Google’ın Gmail kullanıcıları için hazırladığı 1 Nisan şakası berbat oldu. Her yıl çeşitli şakalar yapan Google bu yıl bir yenisini eklerken çok hata yaptı.

Google 1 Nisan Şakası İçin Özür Diledi

Bu şakadan ve hatadan Gmail’in etkilenmesi ise oldukça ironik bir durum oldu. Çünkü Google’ın e-posta servisi hayatına 1 Nisan 2004 tarihinde başlamıştı. Tabi herkes bu servisi ilk olarak 1 Nisan şakası zannetmişti. Resmi olarak 1 Nisan tarihi aynı zamanda Gmail‘in doğum günü oluyor. Şaka ise oldukça masum. Kullanıcılar kızdıkları anda ya da ortamı terk etmek istedikleri anda kullanabilecekleri bir e-posta eklentisi. Bu eklenti de Çılgın Hırsız filmindeki minionlardan bir tanesinin mikrofonu yere attığı bir gif yer alıyor.

Haberin Devamı

Google’ın yaptığı en büyük hata bu özelliği Gmail’in çok kullanılan “Gönder” ve “Gönder ve Kaydet” butonlarının yanına koyması oldu. Bundan dolayı bir çok kişi yanlışlıkla mailinde bu gifi gönderdi. Şirket ayrıca yeteri önlem almadıkları için üzgün olduklarını açıkladı. Yapılan açıklamada bu özelliği aktif veya pasif hale getirme yetkisinin kullanıcılara verilmesinin daha iyi olacağı söylendi. Ayrıca özellikte bir de hata yer aldı. Bu hata sonucunda insanlar bu gifi eklemeseler bile, görüntü e-postalarda yer aldı. Şöyle ki özelliği denemek için herhangi bir alıcının eklenmediği e-posta penceresinde denemek için gifi ekleyebiliyordunuz. Bunu kaldırdıktan sonra alıcıyı ekleyip e-postayı yazdıktan sonra normal Gönder butonu ile gönderilen e-postalarda gif dosyası kaldırılmış olmasına rağmen gönderide yer aldı. Google forumlarında bir kişi bu hatadan dolayı işinden atıldığını bildirdi.

Yahoo Alıcılarından Teklif İstedi