Teknoloji Google Chrome sinir bozucu reklamları engellemeye başladı

Google Chrome sinir bozucu reklamları engellemeye başladı

16.02.2018 - 11:23 | Son Güncellenme:

Google, Chrome’da dahili reklam engelleyicisini etkinleştirdi, bu sayede web’de karşınıza çıkan bazı sinir bozucu reklamlar engellenecrk. Google, reklam engelleyicisinin amacının ise internetteki reklamları iyileştirmek olduğunu söyledi. Bazı raporlar bunun kendi kendine yeten bir uygulama olduğunu öne sürüyor.

Google Chrome sinir bozucu reklamları engellemeye başladı

Onur Binay./milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Chrome, Daha İyi Reklamlar Koalisyonu (Coalition for Better Ads.) tarafından hazırlanan standartları karşılamayan reklamları engelliyor. Google, pop-up reklamları, büyük boyutlu sabit reklamları, sesle birlikte otomatik olarak oynatılan videoları ve içerik yüklenmeden önce, geri sayım sayacıyla birlikte belirli bir süre boyunca gösterilen reklamları engellemeyi planlıyor.

Daha sonra siteler değerlendirilecek, daha sonra sitelere sorunla ilgili bilgi verilecek, sonrasında da sitelerin problemleri, reklamların engellenmeye zorlanmasından önce düzeltmesi istenecek. Sitenin çok sayıda kuralı çiğnediği ve site sahibinin bildirimlerini dikkate almadığı durumlarda Chrome 30 gün sonra sitedeki reklamları engelleyecek.

Haberin Devamı

Google Chrome sinir bozucu reklamları engellemeye başladı

The Wall Street Journal raporlarına göre, "Google, hangi reklam türlerinin engelleneceğini seçen süreci aşırı derecede etkiledi" dedi. Şirket, reklamlardan daha fazla kazanç elde etmesine yardımcı olabilecek şekilde çarpıtılmış olabilir.

Google Chrome sinir bozucu reklamları engellemeye başladı

Reklam engelleyecisi masaüstünde, Chrome’un adres çubuğunun yan kısmında, mobilde ise ekranın alt kısmında küçük bir bildirimle belirecek. Chrome, Better Ads Standards’ı ihlal ettiği tespit edilen sitelerde reklamları otomatik olarak engellse de kullanıcılar, "bu sitedeki reklamlara izin ver" seçeneğiyle bu özelliği devre dışı bırakabilir.