Teknoloji Google Earth, Firefox'ta çalışmaya hazırlanıyor

Google Earth, Firefox'ta çalışmaya hazırlanıyor

31.10.2017 - 11:32 | Son Güncellenme:

Google Earth, Firefox’ta çalışabilir duruma geliyor. Google Earth uygulamasının geliştirici ekibi, web tabanlı uygulamayı Firefox'a getirme konusunda ilerleme kaydettiklerini açıkladı.

Google Earth, Firefoxta çalışmaya hazırlanıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google Earth geçtiğimiz nisan ayında tarayıcı desteğine kavuşmuştu. Böylece uygulamayı yüklemeden dünyamızı hemen hemen keşfetmenin bir yolu sunulmuş oldu. Ancak söz konusu destek sadece Google Chrome’u kapsıyor.

Google Earth uygulamasının geliştirici ekibi, bu durumu değiştirmek için sıkı şekilde çalışıyor. Google Earth’ün resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, web tabanlı uygulamayı Firefox'a getirme konusunda ilerleme kaydedildiği açıklandı.

Earth ekibi uygulama için web desteği üzerinde çalışırken, ellerinde yerel kodu tarayıcıya getirmek için sadece iki yol var. Ekip, bu iki seçenek içinden “Native Client” adını taşıyan yöntemi seçti. Söz konusu yöntem sadece Chrome tarafından desteklenirken, ekip WebAssembly uyumlu bir versiyonun da geliştirileceğini açıklamıştı. WebAssembly, ekibin kullanması için gelişmiş olduğundan, sonunda Firefox'ta Earth'ün neye benzeyeceğini gösterebiliyorlar.

Haberin Devamı

WebAssembly'nin en büyük yanı, sadece Chrome ve Firefox değil, aynı zamanda Safari ve Edge tarafından da desteklenmesi. Dolayısıyla, Google Earth'ün taşınmasını sağladıktan sonra, uydu resimlerinin tümüne, istediğiniz herhangi bir tarayıcıdan erişebilirsiniz.