Teknoloji Google Kanseri Tespit Ediyor!

Google Kanseri Tespit Ediyor!

30.10.2014 - 10:32 | Son Güncellenme:

Dünya çapındaki herkesin bildiği bir marka olmayı korumak zor iş, Google şimdi de kanser hücrelerini tespit edecek bir teknoloji geliştiriyor.

Google Kanseri Tespit Ediyor

denilince artık sadece bir arama motoru akla gelmiyor, çünkü yıllardan beri firmanın el atmadığı alan ve teknoloji kalmadı. Son aldığımız haberlerde insanları ye çalışıyordu. Ayrıca Apple’ın HealthKit sağlık platformuna direk rakip olan Google Fit de bu hafta duyuruldu. Ama Google için bunlar küçük şeyler, çünkü dev teknoloji firması şimdi peşinde koşuyor.

Haberin Devamı

Firmanın ileri teknoloji araştırma projelerini yürüten bölümünden, kanser tespiti üzerine çalıştıkları bilgisi geldi. Kanserde erken teşhis, hastalığın hemen tedavisine başlanabilmesi açısından çok büyük önem taşıyor. , insanların vücut kimyasındaki değişikliklerden yola çıkarak kanserli hücreleri erkenden tespit edecek bir sistem oluşturmak amacında.

bir kez vücuda girdikten sonra, dışarıdaki alıcılar ile iletişime geçerek kanda oluşan değişiklikleri haber verecekler. Bu nanopartiküller o kadar küçük ki, 2,000 tanesi bir kan hücresine sığabiliyor. Manyetik yapıları sayesinde, kan damarları yolu ile vücudun istenilen bölgesine çekilerek orada olup bitenle ilgili bilgi verebilecekler.

Daha önce ’ın yine tıp alanında üzerinde uğraştığı şeker ölçümü yapabilen kontakt lens projesini görmüştük. Kanser araştırmaları da firmanın tıp alanına yavaş yavaş girişini gösteren bir diğer proje oldu. Google son zamanlarda anti-yaşlanma araştırmaları yapan Calico ve kişisel genetik test cihazları üzerinde çalışan 23andMe firmalarına da ortak olmuştu. Kanser tespit projesi de ’in “Life Sciences” bölümü yöneticisi olan, moleküler biyolog Dr.Andrew Conrad tarafından yürütülüyor.