Teknoloji Google Lens daha fazla Android cihaza geliyor

Google Lens daha fazla Android cihaza geliyor

07.03.2018 - 17:26 | Son Güncellenme:

Google'ın yapay zeka destekli kamera uygulaması Google Lens, artık daha fazla Android cihazı için sunuldu. Google Fotoğraflar'ın yüklü olduğu Android telefonlar bundan böyle özelliği kullanabilecek.

Google Lens daha fazla Android cihaza geliyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google'ın geçtiğimiz Ekim ayında tanıtılan Google Pixel 2'nin en önemli özelliklerinden biri olan Google Lens'i artık daha çok Android cihazı kullanabilecek. Özelliğe Google Fotoğraflar üzerinden erişebilirsiniz.

Google Lens'i kullanmak için için yapmanız gereken şey oldukça basit. Google Fotoğraflar uygulamasına girip kullanmak istediğiniz fotoğrafı seçin. Ardından Silme ve düzenleme butonlarının arasında bulunan Lens butonuna tıklayın. Daha sonra fotoğrafınız taranacak ve ardından gerekli bilgileri size sunacak. Google Lens çektiğiniz fotoğraflar hakkında çeşitli bilgiler sunuyor. Binalar, şehirler ve onların sembol yapıları, marka logoları, yazılar, filmler ve hatta kedi,köpek gibi türleri de tanıyabiliyor.

Haberin Devamı

Buna ek olarak, Google ayrıca MWC 2018'de Samsung, Huawei, Motorola, LG, Nokia ve Sony'den bazı telefonların Google Asistan aracılığıyla Lens'e erişebileceğini açıkladı. Bunun ne zaman olacağı konusunda henüz açıklama yok.