Teknoloji Google Not Alma Servisi Keep'i Duyurdu

Google Not Alma Servisi Keep'i Duyurdu

27.03.2013 - 14:40 | Son Güncellenme:

Teknoloji dünyasının nabzını tutan Tamindir Gündem, en popüler teknoloji haberlerini sizlerle buluşturmaya devam etmekte.

Google Not Alma Servisi Keepi Duyurdu

Haftalık Teknoloji Haberleri - 22.03.2013

Haberin Devamı

1- OS X Mountain Lion 10.8.3 Yayınlandı

Dört aylık geliştirme sürecinin ardından Apple nihayet son işletim sistemi için üçüncü bakım ve güvenlik güncellemesi sürümü olan OS X Mountain Lion 10.8.3'ı yayınladı. İşletim sisteminin yeni sürümü içerisinde Safari'nin yeni bir sürümü de bulunmakta.

2- Formspring için Yolun Sonu

2009 yılında yayın hayatına başlayan ve türünün ilk örneklerinden olan soru cevap sitesi Formspring kendi internet sitesinde yaptığı bir açıklama ile 31 Mart tarihinde sitenin kapanacağı duyurdu. Kullanıcılar 15 Nisan tarihine kadar site üzerinde bulunan verilerine ulaşabilecekler.

3- Sony'den İki Akıllı Telefon: Xperia L ve Xperia SP

Japon cep telefonu üreticisi Sony orta seviyede kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilen yeni akıllı telefonları Xperia L ve Xperia SP'yi kullanıcılarına tanıttı. Sony'nin yeni akıllı telefonlarının yılın ikinci çeyreğinde raflardaki yerini alması bekleniyor.

Haberin Devamı

4- Google GIF Arama Özelliğini Aktifleştirdi

Google kullanıcıların GIF formatındaki animasyonlu resimleri kolayca bulabilmeleri için mevcut arama özelliğini güncelledi. Yeni gelen güncellemeyle birlikte kullanıcılar animasyonlu resim dosyaları için Google Görsel Arama üzerinde filtreleme seçeneklerini kullanabilecek.

5- Twitter 7 Yaşında!

200 milyon aktif kullanıcıya sahip olan dünyanın en önemli iletişim platformlarının başında gelen Twitter, 21 Mart 2013 tarihinde 7. yaşını kullanıcılarıyla bir video paylaşarak kutlamayı tercih etti. Twitter tarafından 7.doğum günü için hazırlanan videoyu sitemiz üzerinden izleyebilirsiniz.

6- Google Not Alma Servisi Keep'i Duyurdu

Google yeni not alma servisi Keep'i resmen duyurdu. Evernote'a alternatif olarak kullanılabilecek servisin web versiyonu ve Android uygulaması piyasaya sürüldü. Google Keep uygulaması basitçe unutmamanız gereken, yapılacak işlerinizi çevrimiçi ortamda not almanıza olanak tanımakta.

7- Youtube Aylık Ziyaretçi Sayısı 1 Milyara Ulaştı

Google tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamaya göre Youtube tarihinde ilk kez aylık 1 milyar tekil ziyaretçi sayısına ulaştı. Geçtiğimiz yıl içerisinde 800 milyon civarında olan bu rakamın bir yıl içerisinde %25'lik bir artış göstererek 1 milyar rakamına ulaşması gerçekten etkileyici.

Haberin Devamı

8-Apple, Galaxy S4 Karşısında Atağa Geçti

Görünen o ki Apple, Galaxy S4 duyurusu karşısında sessiz kalmaya niyetli değil. iPhone 5 için yeni bir reklam kampanyası başlatan Apple, telefonunun iyi özelliklerini ön plana çıkarırken retina ekran teknolojisine vurgu yaptı.

9- Microsoft, Windows Phone 7.8 ve 8 Desteğini 2014'te Kaldıracak

Microsoft, Windows Phone 8 için desteğini 2014 yılının Temmuz ayında, Windows Phone 7.8 için ise Eylül ayında kaldıracağını açıkladı. Şirket, bu platformlara 18 aylık destek süresi tanımıştı ve bu sürenin kısa olmasında mobil işletim sistemlerinin sürekli daha hızlı bir sürüme güncellenmesinin etkisi çok büyük.

10-Uzmanlara Göre Galaxy S4 iPhone'a Rakip Değil

Teknoloji üzerine yorum yapan uzmanlardan olan Peter Misek yeni duyurulan Galaxy S4 hakkında yaptığı konuşmada S4'ün devrimsel özellikler getirmediğini açıklayarak iPhone 5S'in satışlarda Galaxy S4'ü geride bırakacağını iddia etti.

Haberin Devamı

11- Apple, iOS 6.1.3 Güncellemesiyle Kilit Ekranı Güvenlik Açığını Onaracak

Apple, iOS 6.1.3 güncellemesini çıkardı. Bu güncelleme ile bir aydan fazla bir süredir kullanıcılara sorun yaratmakta olan iPhone kilit ekranı güvenlik açığının onarılması amaçlanıyor. Bu güncelleme, hataları düzeltmesinin yanında Japonya'da bazı haritalara gelecek yenilikleri de içermekte.

12- Samsung, Kilit Ekranındaki Güvenlik Açığını Onarmaya Çalışıyor

Kısa süre önce Ternce Eden adlı bir kullanıcı tarafından Galaxy Note 2 cihazında keşfedilen kilit ekranı güvenlik açığının onarılması için Samsung çalışmalara başladı. Güvenlik açığı, kilit ekranında Acil Durum Aramaları üzerinden parmak çabukluğu ile ana ekrana erişime sebep oluyordu.

13-Microsoft Messenger'dan Skype'a Geçiş Sürecini Hatırlattı

Microsoft kullanıcılara gönderdiği bir elektronik posta ile Messenger'dan Skype'a geçiş sürecini hatırlattı ve Skype'ın kullanışlı yönlerini öne çıkardı. Geçiş sürecinin 8 Nisan'da sonlanacağını söyleyen Microsoft, bu tarihte Messenger hesaplarını açan kullanıcıların Messenger'ı kaldırmaya ve Skype'ı yüklemeye yönlendirileceğini belirtti.

Haberin Devamı

14- Gmail Android Uygulaması Yenilendi, Bildirim Alanından E-posta Cevaplanabiliyor

Gmail Andorid uygulaması yenilendi. Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemini kullananlar artık bildirim alanından gelen e-postaları arşive atabilecekler ya da doğrudan yanıtlayabilecekler.

15- Google Play 4 Geliyor

Google Play ya da eski adıyla ifade edecek olursak Android Market yepyeni bir yüze kavuşmaya hazırlanıyor. Google I/O etkinliğiyle birlikte tanıtılması beklenen yeni Google Play arayüzü şimdiden merak uyandırmayı başardı.

16- HTC One'ın Türkiye Fiyatı ve Çıkış Tarihi Belli Oldu!

HTC'nin yeni üst seviye akıllı telefonu Türkiye'de de merakla bekleniyor. Birkaç hafta önce Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde satışa sunulan HTC One'ın Türkiye'de nisan ortasında satışa çıkacağı ve 1999 TL'lik etiket fiyatına sahip olacağı açıklandı.