Teknoloji Google, Pixel 2 XL modelinde görünen ekran yanması sorununu incelemeye aldı

Google, Pixel 2 XL modelinde görünen ekran yanması sorununu incelemeye aldı

23.10.2017 - 17:52 | Son Güncellenme:

Google’ın kısa süre önce satışa sunulan yeni akıllı telefonu Pixel 2 XL ile ilgili dünyanın dört bir yanından şikayet gelmeye başladı. Pek çok kişi Pixel 2 XL ekranında gri bir arka plan görüyor.

Google, Pixel 2 XL modelinde görünen ekran yanması sorununu incelemeye aldı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google’ın yeni akıllı telefonu Pixel 2 XL, kısa süre önce ABD ve Kanada’da satışa sunuldu. Akıllı telefonu incelemeye başlayanlar, ciddi bir problem keşfetti. Cihazın yüksek çözünürlüklü ekranı düşük ışıkta görüntülendiğinde, çamurlu ve gri tonlara bürünüyor. Yani ekran yanması.

Şikayeti ilk olarak Android Central sitesinden Alex Dobie bildirdi. Pek çok kişinin Pixel 2 XL ekranında gri bir arka plana bakakaldı. Alex attığı tweet'te şunları yazdı: "7 günlük tam zamanlı kullanımdan sonra, Pixel 2 XL'de oldukça büyük bir OLED yanması oluştu."

Ekran yanması sıra dışı bir problem değil. Ancak 1 hafta gibi kısa bir süre içinde bu sorunun gözlemlenmesi kafaları karıştırıyor. Yaşananların ardında Google problemi incelemeye aldı.

Haberin Devamı

Google'dan gelen açıklama şu şekilde, "Pixel 2 XL’nin ekranı, doğal ve güzel renkler vadeder ve QHD + çözünürlüğü, geniş renk yelpazesi yüksek kontrast oranı gibi gelişmiş bir POLED teknolojisi ile tasarlanmıştır. Tüm ürünlerimizi piyasaya sunmadan önce, her birimin imalatında kapsamlı kalite testleri uyguladık. Söz konusu geri bildirimleri araştırmaya başladık."

Eğer gerçekten ekranın yanması varsa (erken göstergeler aslında bu yöne işaret ediyor), bu gerçekten büyük bir sorun. Birçok ekran, özellikle de OLED ekranlar, zaman içerisinde yanık görüntüsü vermeye başlar. Fakat bu zaman aralığı genellikle günler ya da haftalar değil, bir aydan fazla ya da yıllar alır.

Google’ın soruna ilişkin incelemesinin nasıl sonuç vereceği merak ediliyor.