Teknoloji Google Şehir Yapsa Nasıl Olur?

Google Şehir Yapsa Nasıl Olur?

06.04.2016 - 14:24 | Son Güncellenme:

Google tarafından oluşturulmuş bir şehir hayal edin. İlk başta ne kadar kusursuz olacağı düşünmediğinizi söyleyemezsiniz.

Google Şehir Yapsa Nasıl Olur

Yollarda teknoloji devinin sürücüsüz araçları geziyor. Her eve Google fiber internet desteği veriliyor. Belki kargolarınızı Boston Dynamics robotları getiriyor. Yani kısaca veri akışının her şeyi yönettiği bir şehir. Şirketin geçen yıl halka açık alanları teknoloji ile geliştirmek amacı ile kurduğu bölümü Sidewalks Labs’ın CEO’su Dan Doctoroff geçtiğimiz günlerde The Information etkinliği kapsamında bir konferansa katıldı. Burada teknoloji devinin sıfırdan bir şehir kurması fikrinin harika olabileceğini dile getirdi. Gelen bir soru üzerine Doctoroff, Sidewalk’un bunun için bazı danışmanları işe aldığını belirtti.

Haberin Devamı

İşin ilginç yanı ise Doctoroff şu anki Sidewalk projelerinden hiç bahsetmedi. Google’ın çatı şirketi Alphabet altında bulunan Sidewalk‘un şu anda iki tane projesi bulunuyor. Bir tanesi New York City’e ücretsiz Wi-Fi internet bağlantısı sağlamak. Bu sayede kullanıcılar şehrin neresinde olurlarsa olsunlar cihazlarından istedikleri gibi internete bağlanabilecekler. Sidewalk’un ikinci projesi ise anonim veriler kullanarak trafiği ve yaşanan sıkıntıları anlamak. Bunun için ABD Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte çalışıyorlar. Sidewalk’un ayrıca büyük planları arasında yaşamak için daha verimli ulaştırma yolları ve enerji kullanımı araştırma gibi projeler de yer alıyor. Doctoroff bunun için yeni bir şehrin güzel bir laboratuvar ortamı olabileceğini düşünüyor. Tüm araçların sürücüsüz olduğu bir dünya hayal eden şirket tüm şehirleri yeniden kurmayı amaçlamadan önce arabaları test ettiği gibi uzun yıllar test şehirleri kurabilir.

Google’ın Pek Bilinmeyen Özelliği