Teknoloji Google Voice Access Sizi Konuşturacak

Google Voice Access Sizi Konuşturacak

12.04.2016 - 14:28 | Son Güncellenme:

Google geliştirdiği yeni teknolojiler sayesinde kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Google Voice Access Sizi Konuşturacak

Dokunmatik ekranlar kuşkusuz son yıllarda süratle günlük yaşantımızın bir parçası haline geldi. Akıllı cihazlarımızdaki tüm kontrol ve bilgiler sadece parmak uçlarımız ile kontrol edebiliyor olmak bile başlı başına bir devrim niteliğinde. Ancak teknolojinin gelişimi ile birlikte kullanıcılar artık akıllı cihazlarını kullanırken daha özgür kalmak istiyorlar. Google firması bu istekleri duymuş olacak ki Voice Access isimli bir uygulamanın deneme sürümünü çıkardı. Bu uygulama sayesinde akıllı telefonunuzu hiç el sürmeden kontrol edebileceksiniz.

Haberin Devamı

Firmanın bu uygulamayı geliştirirkenki asıl amacı engelli kullanıcılara daha iyi hizmet sunabilmek olmuş. Daha iyi erişilebilirlik sahibi olan akıllı telefonlar sayesinde daha çok kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Özellikle görüş kaybı yaşayan kullanıcılar için geliştirilen uygulama oldukça ilgi çekeceğe benzer. Bir diğer yandan tamamen ses ile akıllı telefon kontrolü tamamen yeni bir fikir.

Uygulama ile beraber gelen bir diğer özellik ise uzaktan tuş kontrolü diyebileceğimiz bir özellik. Bu seçenek sayesinde akıllı telefon üzerindeki her tuşa bir rakam atanıyor. Böylece kullanıcı ilgili tuşun numarasını sesli söyleyerek uzaktan telefonunu kumanda etmiş oluyor. Geçtiğimiz aylarda Google diğer hizmetleri için erişilebilirliğini arttırmış ve Google dokümanlar uygulaması da ses tanıma desteğine kavuşmuştu. Görünüşe göre yeni teknolojiler hayatımızı kolaylaştırmanın yanı sıra engelleri de ortadan kaldırmaya hedeflenmiş durumda.

Google, Bu Sefer Çölleri Aşmaya Geliyor!