Teknoloji Google, Zeki Müren'e özel doodle tasarladı

Google, Zeki Müren'e özel doodle tasarladı

06.12.2018 - 12:56 | Son Güncellenme:

Google, ana sayfasında klasik Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden "sanat güneşi" Zeki Müren'in 87. yaş günü için "doodle" tasarladı.

Google, Zeki Mürene özel doodle tasarladı

Google, Zeki Müren'in 87. yaş günü için özel logo tasarlandı. İnternet kullanıcıları, Google ana sayfasına girdiklerinde, merhum Zeki Müren'in resimlerinden oluşan özel logo ile karşılaşıyor. Logonun üzerine tıklandığında ise sanatçı hakkında detaylı bilgiye ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor. İnternet kullanıcıları, özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye ya da konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye erişebiliyor.

Doodle Nedir?

Doodle'lar, tatil günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve bilim insanlarını anmak amacıyla Google logosunda yapılan eğlenceli, şaşırtıcı ve bazen de spontane değişikliklerdir.

Google, bunca yıldır kaç doodle yaptı?

Google, dünya genelinde oluşturulan ana sayfalar için 1500'den fazla doodle oluşturdu... Bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor! Tümünü görmek için www.google.com/doodles adresine gidin.

Haberin Devamı

Doodle'ları kim tasarlıyor?

Gördüğünüz her bir doodle'ın arkasında, çizerlerden (ki biz onlara doodle tasarımcıları diyoruz) ve mühendislerden oluşan bir ekip bulunuyor.

Google kullanıcıları/isteyen herkes doodle için fikirlerini nasıl gönderebilir?

Kullanıcılardan gelen fikirler doodle ekibini her zaman heyecanlandırır. Kullanıcılarımız bir sonraki Google doodle için fikirlerini e-postayla proposals@google.com adresine iletebilirler.