Teknoloji Google'a Oscar damgası!

Google'a Oscar damgası!

10.03.2010 - 16:00 | Son Güncellenme:

Arama devi Google'ın Oscar raporu açıklandı: İşte tören sırasında yapılan ilginç aramalar...

Googlea Oscar damgası

Oscar ödül törenleri düzenlendi ve Avatar da 3 ödül kazandı. İlginç sahnelerin de yaşandığı ödül töreninin bir de internete yansıyan yüzü vardı.

Google'da Oscar adayı filmlerle ilgili büyük miktarda arama yapıldı. filmlerin görseller, trailerları ve aktörler, aktrisler hakkında bol bol bilgi arandı.

Bununla birlikte işine en ilginç yanı, pek çok anahtar sözcüğü geride bırakan "catharsis" ve "spooning" sözcükleri oldu.

Bunun sebebi de çok basit, Oscar'ı izleyen halkın büyük bölümü bu kelimelerin anlamını bilmiyordu ve hemen Google'dan arattı. Bu tür sık kullanılmayan kelimeler bazen Google aramalarında tavan yapabiliyor.

Google aramaları ve kelimelerin anlamları

Oscar törenleri zamanında Google'da yapılan aramaların yoğunluğunu bu tabloda görebilirsiniz.

Bu arada catharsis arınma demektir. Tiyatro ya da sinemada izleyicilerin yoğun duygular yaşadıktan sonra rahatlaması anlamına gelir. Başka kullanım alanları da vardır. Kelimenin aranma nedeni ise, Robert Downey Jr'ın Tina Fey hakkındaki tanıtımında kullanılması oldu.

Spooning ise iki kişinin aynı yöne bakacak şekilde sarılması oluyor. Bu çocukların ailelerine sarılmasında kullanılan bir terim olduğu kadar cinsel bir pozisyonu da ifade ediyor. Bu kelime, Colin Farrell'ın Jeremy Renner hakkındaki konuşmasında geçiyordu.

Resimlerle: İşte fırtınalar kopartan film: Avatar!

Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.