Teknoloji Görme engelliler Aipoly Vision uygulamasıyla nesneleri tanımlayabilecek

Görme engelliler Aipoly Vision uygulamasıyla nesneleri tanımlayabilecek

31.01.2018 - 17:33 | Son Güncellenme:

Aipoly, görme engelliler ve körler yapay zeka destekli görüntü tanıma uygulaması geliştirdi. Aipoly Vision adlı bu uygulama, akıllı telefonun kamerasını kullanarak gördüğü nesneleri tanımlıyor ve bu nesnenin ne olduğunu sesli olarak söylüyor.

Görme engelliler Aipoly Vision uygulamasıyla nesneleri tanımlayabilecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Startup Aipoly, görme engelli insanlar için Aipoly Vision adında bir uygulama geliştirdi. Uygulama, geleneksel alışveriş sürecini değiştirecek yeni bir konsept geliştirdi. Aipoly Vision adlı bu uygulama, akıllı telefonun kamerasını kullanarak gördüğü nesneleri tanımlıyor ve bu nesnenin ne olduğunu sesli olarak söylüyor.

24 saat içinde kurulabilen ve gerçek zamanlı olarak ürün hareketini doğru bir şekilde izleyen, satışlar, stok eksikliği ve çok çeşitli diğer analitikler hakkında anında haber veren bir kamera sistemi içerir. Sistemin birkaç milisaniyede bir kendini yenilediği söyleniyor ve perakendecilere mağaza düzenleri konusunda öneriler de sunabiliyor.

1400 farklı rengi ayırt edebilen uygulama, 1000’in üzerinde de yemek ve gıda ürününü tanımlayabiliyor. 20’den fazla dil seçeneğinin bulunduğu uygulamayı kullanmak için internet bağlantısı gerekmiyor.

Haberin Devamı

Görme engelliler Aipoly Vision uygulamasıyla nesneleri tanımlayabilecek

Tüketiciler, ödeme bilgilerini girmek için Aipolit App'i kullanıyor, daha sonra bir mağazaya girip kamera ile akıllı telefonlarının arasında herhangi bir ürünün bulunduğu noktayı belirterek onunla ilgili daha fazla ayrıntı buluyorlar. Uygulama tüketicilerin, istediklerini almalarına izin vermek, fikirlerini değiştirirlerse geri getirmek, ve sadece mağaza binasından çıktıklarında ödemelerini işleme koyabilmek gibi farklı amaçlar için kullanılabiliyor.

Sistem, belirli bir ürünün ne olduğunu doğru bir şekilde belirleyebilir. Bu sadece bir paket sakızı değil ürünün türünü ve markayı da biliyor.

Aipoly perakende sektöründe yerini almaya devam ediyor ve bu yıl hizmetini daha yaygın hale getirecek. Aipoly Vision, şimdilik sadece dolar cinsinden para birimini tanımlayabiliyor. Daha fazla para birimini çok yakında geleceği söyleniyor.

Uygulama, ücretsiz olarak 1000 nesneyi tanımlayabiliyor. Bütün özelliklerinden faydalanabilmek ve nesne sayısını arttırabilmek için ücretli abomelik almanız gerekiyor. Uygulamaya abone olunduğunda 2000’den fazla hayvan ve bitki türü tanımlanabiliyor.