Teknoloji Görme Engelliler için Akıllı Saat: Dot

Görme Engelliler için Akıllı Saat: Dot

06.08.2015 - 09:57 | Son Güncellenme:

Her geçen ay yeni bir akıllı saat/bileklikle karşılaşıyoruz. Öyle ki hayatımızın her yanı akıllı saat ve akıllı bileklik doldu. Bu saat ve bileklikler, hayat kalitemizi artıracak; fark yaratacak türden ürünler değiller...

Görme Engelliler için Akıllı Saat: Dot

Her geçen ay yeni bir akıllı saat/bileklikle karşılaşıyoruz. Öyle ki hayatımızın her yanı akıllı saat ve akıllı bileklik doldu. Bu saat ve bileklikler, hayat kalitemizi artıracak; fark yaratacak türden ürünler değiller genelde. Ancak haberimize konu olan Dot, braille alfabesini kullanan; görme engelliler için geliştirilmiş bir akıllı saat. Şimdi saatin detaylarına gelelim. Diğer pek çok akıllı saatin yapabildiğini yapan bir cihaz bu. Saat özelliğinin yanı sıra cihaz, Bluetooth 4.0'la bağlandığı herhangi bir akıllı cihazdan bildirimler alabiliyor. Bunun haricinde Dot, navigasyon kullanımı konusunda da görme engeli bulunan insanlara yardımcı oluyor. Cihazın üst kısmına yerleştirilmiş olan ve yükselip alçalan 24 nokta, braille alfabesi bilen kullanıcıların dilinden konuşuyor diyebiliriz. Bu noktaların yükselme/alçalma ve değişim hızını ayarlamak da mümkün.

Haberin Devamı

Tek şarjla 10 saate kadar kullanım sunan Dot'un, kullandığı alfabeyi bilmeyen kullanıcıara da iyi bir haberi var: Saat, içerisinde bu dilin öğrenilmesini sağlayan bir sistem de barındırıyor. 300$'lık fiyat etiketine sahip olan ürünün, Aralık ayında raflarda yerini alacağı belirtiliyor. Görme engelli kullanıcılara yardımcı olarak yaşam kalitelerini artıran böylesi ürünler görmek sevindirici. Daha da sevindiricisi, bunların sadece fiziksel bir ürün olarak kalmaması; görme engelli insanlar, yaptığı güncelleme sayesinde BiTaksi kullanabiliyor mesela. Ya da aşağıdaki videoda hakkında ayrıntılı bilgi alabileceğiniz şu oyun, tamamen görme engelliler için tasarlanmış. Bu tür projelerin, her geçen ay artmasını diliyor, sizi videoyla baş başa bırakıyoruz. Buyrun: