Teknoloji Günlük Hayatta Google Glass İle Neler Yapabilirsiniz?

Günlük Hayatta Google Glass İle Neler Yapabilirsiniz?

11.06.2013 - 11:59 | Son Güncellenme:

Bugüne dek Google Glass’ın hep uçarı işlevlerinden bahsedildi! Bu kez günlük hayatta nasıl kullanılır? Neler yapılabilir? Sorularını cevapladık!

Günlük Hayatta Google Glass İle Neler Yapabilirsiniz

Google tarafından oldukça iddialı cümleler gelmeye devam ediyor. Glass (Akıllı gözlük) teknolojisinin çıkmasının hemen ardından hayatı tamamen değiştireceğine dair tanımlamalar yapılsa da, gerçek anlamda teknolojinin ilerlemesinde büyük bir adım olacağı bariz belli.

Haberin Devamı

Google Glass, bundan önce sizlerle de gibi en’leri yaşayan videolarla karşımıza çıkmıştı. Paraşütlerle atlandı, mutfakta robotlara komutlar verildi, şehrin içinde tam bir tur atıldı, fakat gündelik yaşamda gözünden rahatsız kullanıcıların hiç çıkarmadan kullanacakları dereceli Google Glass’ın, günlük hayatta neler yapabildiğini kimse bilmiyor.

Büyük projelerde, büyük kontrol sistemlerinde, Rally/F1 pilotlarında veya dağ sporlarında kullanılabilmesi her ne kadar eğlenceli olsa da, günlük hayattaki sıradan bir insanın bir günü ve nelerde kullandığına dair bir video hazırlanmış.

Henüz bir cihaz ya da platform hakkında soru sorulmadan tahmin ederek cevabını hazırlayan Google Search, hazırladığı eğlenceli videoyla akıllardaki soru işaretini gidermeyi planlıyor. Video’da yapılan aramalara cevap verilirken, kur hesaplamaları, anlık matematiksel hesaplamalar gibi işlemler yapılabildiği yer alıyor.

Haberin Devamı

Turistler için harika bir ürün olduğuna yer verilen Glass’ta sesli tercüme de oldukça başarılı görünüyor. Anlık olarak konuşmaları İsveççe’den İngilizce’ye çevirebilen Google Glass, navigasyon ve seyahat/uçuş bilgilerini kullanıcıya hızlı bir şekilde sunabiliyor.

En uç noktalardaki başarısını günlük hayatta da göstermeyi hedefleyen Glass, hazırladığı video ile izleyenlerini büyülemeye hazır.