Teknoloji Haberleri Güvenli “Kopyala Yapıştır”

Güvenli “Kopyala Yapıştır”

03.07.2008 - 09:48 | Son Güncellenme:

Internet üzerinden yapılan bankacılık işlemleri ve online alışveriş esnasında, kullanıcı adı, şifresi, hesap ve kredi kartı bilgilerini, bilgisayarında not ettiği yerden kopyalayarak yapıştırmayı tercih edenler,zararlı yazılımların tehdidi ile karşı karşıya kalabiliyor.

Güvenli “Kopyala Yapıştır”

Internet üzerinden yapılan bankacılık işlemleri ve online alışveriş esnasında, kullanıcı adı, şifresi, hesap ve kredi kartı bilgilerini, ezberlemek zorunda kalmamak için, bilgisayarında not ettiği yerden kopyalayarak yapıştırmayı tercih edenler, bu bilgileri çalmak üzere hazırlanmış zararlı yazılımların tehdidi ile karşı karşıya kalabiliyor. Türkiye’nin ilk bilgi güvenliği yazılımı Zemana AntiLogger, Anti-ClipBoard modülü sayesinde, “kopyala, yapıştır” ya da “kes, yapıştır” işlemleri yoluyla bilgisayarın panosuna kaydedilen değerli bilgilerin, internet hırsızlarınca çalınmasını engelliyor, bilinen ve bilinmeyen zararlı yazılımlara karşı “sezgisel” koruma sağlıyor.

Haberin Devamı

Zemana AntiLogger’ın, 6 üstün koruma modülünden biri olan Anti-Clipboard Logger, bilinen tüm yöntemler ile çalışan clipboard (pano) kaydedici zararlılarını, “sezgisel” olarak anında fark ediyor ve engelliyor. Zemana AntiLogger bu sayede, henüz ortaya çıkmamış ve bilinmeyen yeni pano kaydetme saldırıları yöntemlerine karşı da, bilgisayar kullanıcılarına bugün ve gelecekte sürdürülebilir etkin koruma sağlıyor.

Pano (clipboard), bilgisayarlarda kullanıcıların yaptığı Kes/Kopyala/Yapıştır gibi işlemler sırasında, kullanılan bilginin geçici olarak tutulduğu alanı oluşturuyor. Özellikle internet üzerinden yapılan bankacılık işlemleri ve online alışverişler ile üyelik sistemine dayalı, ücretli ya da ücretsiz servisler sağlayan site ve portallara girişte, gerekli olan bilgiler ve şifrelerin kullanıcılar tarafından, bilgisayarlarda kayıtlı tutulduğu çeşitli dosyalardan kopyalanarak kullanılması, büyük bir güvenlik problemi yaratıyor. Zararlı Clipboard Logger’lar, panoyu ve panodaki değişiklikleri izleyerek bu değerli dataları ele geçirip, bilgisayar kullanıcılarına maddi ve manevi zarar verecek biçimde, kötü niyetli olarak kullanılmasına yol açıyorlar. Clipboard Logger zararlı yazılımlarının, bilgisayarlarda panoyu takip etme metodları, panoya kaydedilen dosyanın formatına göre de farklılıklar gösteriyor. Maddi değeri yüksek kişisel bilgileri çalmak amacıyla geliştirilmiş pano izleme metodları ile yapılan saldırılar, her geçen gün daha da karmaşık bir yapıya dönüşüyor.

Haberin Devamı

Sezgisel koruma ile fark yaratıyor

Zemana Anti-ClipBoard Logger modülü, sezgisel koruma özelliği sayesinde, piyasada yaygın olarak kullanılan dünyaca tanınmış klasik anti-virüs programlarının yakalayamadığı, zararlı yazılımları anında fark ediyor ve kullanıcıları uyararak, yepyeni ve çok güçlü bir güvenlik sağlıyor. Zemana AntiLogger yazılımı ile ilgili ayrıntılı bilgiye Zemana Bilişim Teknolojileri’nin, www.zemana.com internet adresinden ulaşılabiliyor.