Teknoloji Hackerlar 9/11 saldırılarıyla ilgili verileri açığa çıkartabilir

Hackerlar 9/11 saldırılarıyla ilgili verileri açığa çıkartabilir

02.01.2019 - 16:31 | Son Güncellenme:

Orange Is The New Black dizisini internete koyan hackerlar şimdi de 11 Eylül saldırılarıyla ilgili gizli verileri sızdırmakla tehdit ediyor.

Hackerlar 9/11 saldırılarıyla ilgili verileri açığa çıkartabilir

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Netflix, The Dark Overlord adlı hacker grubunun istediği fidyeyi ödemeyince popüler dizilerin henüz yayınlanmamış orijinal versiyonları internete sızdırılmıştı. Hackerlar "Netflix, bu şekilde olmak zorunda değildi. Mütevazi teklifimizi reddettiğiniz için çok daha fazla para kaybedeceksiniz.' demişti.

Orange Is the New Black serisisinin 5. sezon bölümlerini resmi yayın tarihi olan 9 Haziran'dan çok daha öncesinde internete sızdıran hackerlar, ödemenin gelmemesi durumunda paylaşacakları dizilerin bir kısmını da liste halinde yayınlamıştı. Listede 37 farklı içerik yer alıyordu.

The Dark Overlord, Fox, National Geographic, Disney Channel, CBS, NBC ve ABC gibi firmalardan da çok sayıda içeriğin ellerinde olduğunu belirtmişti.

Haberin Devamı

Hackerlar bu sefer Tdo_Hack3rs isimli Twitter hesaplarından "11 Eylül ile ilgili komplo teorilerine, HiscoxComms'dan ve diğer mecralardan sızdırdığımız 18.000 gizli dokümanla cevap vereceğiz." şeklinde tweet attı.

Bir süre önce aynı grup, çaldığı gizli verileri dark web forumlarında satışa çıkarmıştı. Hiscox yetkililieri, ABD ve İngiltere'nin yasal desteğini aldıklarını ve süreci kazasız atlatacaklarını belirtiyor.