Teknoloji HANGİSİNİ SEÇMELİ?

HANGİSİNİ SEÇMELİ?

29.11.2013 - 23:01 | Son Güncellenme:

İki ezeli rakip Microsoft ve Sony’nin en havalı konsolları Xbox One ve Playstation 4 sonunda satışa çıktı. Peki, sizin seçiminiz hangi yönde olacak

HANGİSİNİ SEÇMELİ

Oyun severlerin heyecanlı bekleyişleri nihayet son buldu ve Playstation 4 ile Xbox One kullanıcılarıyla buluştu. Devasa organizasyonlar, yüzlerce metrelik kuyruklar ve uzun bekleyişler eşliğinde satışa sunulan konsollar, şimdilik (ne yazık ki) yurtdışında evlerdeki yerini aldı.

Playstation 4 farkı!
Maalesef, ülkemizde de hevesle beklenen konsollardan sadece birinden iyi haber var. Playstation 4 ülkemizde 13 Aralık tarihinde satışa sunulacak. Sony, Türkiye için 1399 liralık satış fiyatı belirledi. Microsoft cephesinden ise Xbox One’ın ülkemizde ne zaman satışa sunulacağına dair bir açıklama yapılmadı. Şu an için, Türk oyun severlerin Xbox One’a en yakın olabilecekleri yer, Xbox.com Türkiye sayfasında yer alan Xbox One tanıtım sayfaları...
Yeni nesil konsolunu Microsoft’tan önce Türkiye’ye getiren Sony başlı başına avantajlı olsa da, “olur da bir gün ülkemizde satışa çıkarsa” diyerek, Xbox One ve Playstation 4’ü sizler için karşılaştırdık. İşte insanların “video ve eğlence dünyası anlayışlarını değiştirme” iddiasıyla yola çıkan cihazların en havalı ve dikkat çeken özellikleri...

Haberin Devamı

Sorunlar da var

İki cihazında şu ana kadar çıkan en büyük problemleri, Xbox One’da disk okuma, PS4’te “mavi ışık” hatası. Ayrıca her iki konsol da 3D Blu-ray filmleri gösteremiyor, ancak yakın gelecekte bu durumun değişeceği bilgisi verildi.

PLAYSTATION 4

* PS4’ün yazılımı internet bağlantısı olan her yerde güncellenebiliyor.
* Aynı anda birden fazla uygulama çalıştırabiliyor. Bir ekranda oyun oynarken diğerinde video veya müzik dinlenebiliyor.
* Oyunu istediğiniz yerde askıya alıp konsolu kapatılabiliyor. Daha sonra makineyi açtığınızda oyununuza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
* Tablet veya akıllı telefonunuza indireceğiniz PS4 uygulamasıyla konsola erişebilirsiniz.
* Gamepad’in üzerinde dokunmatik bir touchpad de yer alıyor.
* Herhangi bir PS4 üzerinden Steam gibi kendi dijital kütüphane içeriklerinize ulaşabilirsiniz.
* PS4’ün sabit diski değiştirilebiliyor.
* HDMI kablosu cihazla birlikte geliyor.
* Oyunlarda bölge kodu sınırlaması yok, ancak ne yazık ki Blu-ray filmler için bölge kodu var.
* İnternet üzerinden üyelik gerekmeksizin Netflix, Hulu+, Youtube gibi kanallar izlenebiliyor.
* Çocuk, yetişkin gibi farklı kitlelere hitap eden geniş bir oyun yelpazesi var. Knack, DriveClub, Killzone Shadow Fall...
* Kumandanın üzerindeki “Share” düğmesiyle oynadığınız oyunu gerçek zamanlı olarak dünyanın dört bir yanında kullanıcılara yayınlayabilirsiniz.
* Güç koruma adına bekleme moduna sahip.
* Remote Play’le PS Vita ekranı üzerinden PS4 oyunları oynanabiliyor.
* Eye kamera ve gamepad’le oynanabilecek “Playroom” özelliği var.

Haberin Devamı

XBOX ONE

* Oyunları çevrimdışı çalıştırabilirsiniz.
* Paket içeriğine Kinect kamera dahil. PS4’te kamera fiyata dahil değil.
* Kinect kamera, kalp atışı hızınızı gösterebiliyor, bir kerede altı kişiyi izleyebiliyor.
* Sesli ve hareketli komutlar ile konsolu yönetebilirsiniz. “Açıl” dediğinizde konsol otomatik açılıyor.
* Konsol üzerinden doğrudan canlı TV izlenebiliyor. Skype üzerinden HD kalitede canlı sohbetler gerçekleştirebilirsiniz.
* Ana ekran kişiselleştirilebiliyor. Uygulamalar canlı kutucuklarla ana ekrana tutturulmuş.
* Oyun içerisindeki en heyecanlı 5 dakikayı yakayıp kaydedebilir, daha sonra arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
* Aynı anda birden fazla uygulamayı kontrol edip, aralarında geçişler yapabilirsiniz. “Snap” demeniz yeterli.
* Xbox SmartGlass, akıllı cihazlarınızı konsolunuzla etkileşen ikinci bir ekrana dönüştürüyor. Telefon/tablet üzerinden konsol yönetilebiliyor.
* Xbox Live ile sosyal eğlence ağının bir parçası olunabiliyor.
* Farklı hissettirecek tetik tuşları ve gamepad tasarımı var.
* Ölü gibi sessiz çalışıyor.
* Güncellemeler sizi rahatsız etmeden kuruluyor. Açılışta beklemek yok.
* Kinect, arkadaşınızın evinde dahi olsanız kendi oturumunuzu açmanızı sağlıyor.
* Oyunlar için bölge kilidi yok.
* Ekstra sabit disk ekleyebilirsiniz.
* Oyun oynarken Skype’tan gelen aramaları tek tuşla cevaplayabilirsiniz.
* Xbox Live Gold üyelik alanlara Kinect’le oynanan Fitness uygulaması bedava.

Haberin Devamı

Yeni uygulamalar

Haberin Devamı

NumerIQ (iOS) Ücretsiz
Basit matematik işlemleriyle zihin jimnastiği eğlencesi sunan NumerIQ, oyunculara hızlı düşünürken konsantre olabilme alışkanlığı kazandırıyor.

Clumsy Ninja (iOS) Ücretsiz
Sakar ninjanızı Sensei gibi eğitip, yeteneklerini geliştirerek kayıp dostu Kira’yı bulmasına yardımcı olacaksınız.

Mazec2 (Android) 7.62 dolar
İngilizce ve 11 farklı dili tanıyabilen el yazısı uygulaması, yazdığınız harfleri metne dönüştürüp kullanıcı ve klavye arasındaki engelleri kaldırıyor.

Neon Alarm Clock (Android) 1.50 dolar
Sade tasarım ve akıllı fonksiyonlara sahip alarm uygulaması, sezgisel kontrollerle alarmınızı basit bir şekilde ayarlamanızı sağlıyor.

Procreate (iOS) 6 dolar
Güçlü dijital illüstrasyon uygulaması, katman birleştirme, 64-bit performans, fırça, kalem gibi araçlarıyla sanatsal sürecinize katkıda bulunacak.

Kazandıran geri dönüş

Ignited Games firması, Rosh Online oyununa getireceği yeniliklerle tüm oyun severleri rakipsiz olduğuna ikna etmeyi ve beğenilerini kazanmayı amaçlıyor. Yeni içerik ve büyük değişikliklerin yanı sıra birçok eğlenceli etkinliklerin ve büyük ödüllerin de geleceğini duyuran firma, oyun kalitesinde de artış olacağını açıkladı.
Dünya üzerinde milyonlarca tutkunu olan Rosh Online oyunu, yeni güncellemesi ile eski, yeni ve mevcut tüm oyuncularına dünyanın en iyi Role Playing Game strateji oyunu olduğunu kanıtlamayı hedefliyor.
Kasımın son haftasında Rosh Online oyununa gelen yeni içeriği heyecanla duyuran Ignited Games, eski ve yeni kayıt olan ya da aktif olarak Rosh Online oynayan tüm oyuncuların etkinliklere göz atmasını tavsiye etti.
Efsanevi maceralar ve hızlı tempolu PvP aksiyonu arayan herkes Rosh Online’a katılabilir: www.tr.rosh.ignitedgames.com.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİ PAZARI

Güç elinizde

Logitech PowerShell oyun kumandasıyla mobil oyunlardan maksimum keyif alacaksınız. iPhone 5/5S ve beşinci nesil iPod Touch’la kullanılabilen kumandada tetik, yön ve ABXY tuşları yer alıyor. Gamepad diyebileceğimiz aksesuarda 1500 mAh şarj edilebilir pil var. 21 mm kalınlık ve 120 g ağırlığa sahip PowerShell, 100 dolar.

E-bisiklet

Dağ bayır tırmanabilen elektrikli bisiklet Evobike Bomber, dağları, bayırları düz ediyor! Tek bir şarjla 50 km yol yapabilen bisikletin ağırlığı 120 kg Metal kaplı gövdesinin altında 4.5kw güç çıkışı var. Farklı renk seçenekleri sunan araçta 9 vitesli sıralı şanzıman bulunuyor. İki saat içerisinde şarj oluyor. Sıfır emisyon. 8 bin pound.

Maceracı hayalet

Adrenalini bol eylemlerinizi Drift Ghost-S aksiyon kamerasıyla yakalayabilirsiniz. Fotoğraf ve video çekebilen Ghost-S’de 12MP CMOS sensör var. Videoları 60fps’de 1080p, 120fps’de 720p kaydedebilirsiniz. Su geçirmeyen cihaz, WiFi üzerinden iOS/Android cihazlarla iletişime geçebiliyor. 400 dolar.

Bay esnek

Lenovo, “esnek” bilgisayar serisine 10.1inç’lik (1366x768p) Flex 10’u ekledi. Katlanabilen ekrana sahip Flex 10, Intel’in düşük güç tüketimli dört farklı Bay Trail işlemcisi ile satışa sunuluyor. Windows 8.1 ile gelen cihazda 2/4GB RAM, 500GB HDD var. Pil ömrü 4 saat. WiFi ve Bluetooth’lu bay esnek, 562 dolar.