Teknoloji Her yerde App* var!

Her yerde App* var!

03.07.2011 - 22:11 | Son Güncellenme:

Apple’ın iPhone adlı cep telefonuyla birlikte yeni bir pazara adını veren ‘App’ (uygulama) alanına bir yandan art arda piyasanın dev oyuncuları giriş yapıyor, diğer taraftan da toplam ‘App’ sayısı 1 milyar adet sınırına koşuyor.

Her yerde App* var

Apple’la rekabette Google’ın arkasında durduğu Android tabanlı uygulamalar ikinciliği sırtlarken, bu iki oyuncuyu Nokia, Microsoft ve RIM (Blackberry) takip ediyor. Bu arada yine Apple’ın iPad’le başlattığı tablet işinde de endüstri uygulama yarışına girmiş durumda.
Android 6 kat büyüdü
Apple’ın online mağazası iTunes’ta yer alan uygulama sayısında Apple 500 bin adetleri geçerek pazardaki açık ara liderliğini sürdürüyor. Apple’ın ardından 200 bin uygulamayı bulan Android ikinci olurken, cep pazarının lideri Finlandiyalı Nokia’nın Ovi adlı mağazasında 48 bin ‘App’ yer alıyor. Blackberry 25 bin uygulamayı geçerken Microsoft geçen hafta itibariyle 25 bin adetleri bulmuş durumda.
Bu rakamlara bakıldığında Apple ile birlikte Android’in bir önceki yıl göre 6 kat büyüme yakalaması dikkat çekiyor. Bunun sebebi ise endüstrinin onlarca oyuncusunun bu platforum destek veriyor olması. Blackberry ve Nokia tarafındaki büyüme ise 2 kata işaret ediyor.

*App: Cep telefonu ve tablet bilgisayarlara yüklenilerek kullanılan mobil uygulamalar.


En favori App’ler

ANDROID
Google
Facebook
Advanced Task Killer
Backgrounds
Twitter

Haberin Devamı

APPLE/iPHONE
Facebook
Skype
Talking Tom Cat
iBooks
Angry Birds Lite

RIM/BLACKBERRY
BlackBerry Messenger
Pandora
Poynt
Score Mobile
Crunch SMS

NOKIA OVI
eBuddie
Zum Zum
The Flashlight
Youtube
Snaptu


iPad uygulamada 100 binleri geçti

App dünyası denildiğinde tablet bilgisayarların içerisindeki pazarda da ciddi büyüme olduğu görülüyor. Apple, iPad uygulamalarında 100 binli rakamları aştı ve tablette toplam uygulama sayısında 102.994 rakamını yakaladı. Cep pazarındaki rekabetin benzeri bir grafikle Android 1.300 uygulama ile iPad’in peşinde koşuyor. iPad’in ilk ürünün sorunsuz çalışması, bu yıl iPad 3’ün çıkışıyla ilgili planların olması Apple’ın pazardaki açık ara liderliğini sürdüreceği şeklinde değerlendirilebiler.