Teknoloji Hideo Kojima’nın Yeni Oyunu Tanıtıldı

Hideo Kojima’nın Yeni Oyunu Tanıtıldı

15.06.2016 - 15:14 | Son Güncellenme:

Bugün Los Angeles’ta düzenlenen Electronic Entertainment Expo kapsamında Sony’nin gerçekleştirdiği basın toplantısında Hideo Kojima karşımıza çıktı.

Hideo Kojima’nın Yeni Oyunu Tanıtıldı

Kojima yeni stüdyosu Kojima Productions’ın geliştirdiği yeni oyunun demosunu oynadı. Oyunun ana karakteri olarak gösterilen yarı çıplak adam Hideo Kojima’nın Konami bünyesinde çalışırken çıkarmak istediği ancak iptal edilen Silent Hills oyununun ana karakteri oynaması beklenen Norman Reedus. Elinde bebek tutan bu adam kasvetli bir havada, deniz kenarı gibi bir yerde bulunuyor.

Haberin Devamı
İsimler İşini Biliyor

Oyunun adı Death Stranding olarak açıkladı. Daha önce Sonic the Hedgehog ve Ratchet & Clank oyunlarda yer almış olan Mark Cerny oyunun teknik yönetmeni olacak. Daha önce Kojima ile beraber Metal Gear Solid serilerinde çalışan Yoji Shinkawa ise sanat yönetmeni olacak. Hideo Kojima’yı herhalde herkes Konami’de çalışırken efsane haline geldiği Metal Gear serisi ile tanıyor olabilir. Geçen yıl Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’in yapımı bittikten sonra yayıncı ile yollarını ayıran Kojima o zamandan beri kendi firması olan Kojima Studios’un başında yer alıyor. Stüdyo ile Sony geçen yılın sonlarına doğru bir anlaşma yapmış ve geliştiricinin ilk oyunun PlayStation 4’e özel olacağını açıklamışlardı. Bu yeni oyun büyük bir ihtimalle Kojima’nın bize daha önce yaşattığı tecrübelerden farklı olacak.

Haberin Devamı

Etkinlikte Kojima’nın sahneye çıkması ile beraber herkes büyük dikkat kesildi ve oyun videosunu izlemeye koyuldu. Bu kıyamet sonrası oyun ile efsane geliştirici stüdyosunun iyi bir başlangıç yaptığını düşünüyor. Oyunun fragmanının sonunda ise ilk başta Mark Cerny’nin adı yer alıyor.