Teknoloji Hikaye kullanımı konusunda Instagram, Snapchat'i geçti

Hikaye kullanımı konusunda Instagram, Snapchat'i geçti

14.04.2017 - 12:02 | Son Güncellenme:

Yapılan açıklamaya göre, Instagram Hikayeleri her gün 200 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Snapchat’in günlük ortalama kullanıcı sayısı ise 50 milyon civarında.

Hikaye kullanımı konusunda Instagram, Snapchati geçti

Instagram Hikayeler (Stories) özelliği ile kullanıcılar, 24 saat süre kalacak ve daha sonra yok olacak şekilde birden fazla hatta istediği kadar fotoğrafı ve videoyu paylaşabiliyor. Instagram, her gün 200 milyon kullanıcının Instagram Hikayeler özelliğini kullandığını açıkladı. Bu rakam daha üç ay önce 150 milyon olarak açıklanmıştı. Platformun üç ay gibi kısa bir sürede katettiği aşama oldukça etkileyici görünüyor. Instagram’ın 600 milyonluk bir kullanıcı tabanı bulunduğunu da belirtelim.

Haberin Devamı

Snapchat’in ise 158 milyon kullanıcısı bulunuyor. Uygulamanın kullanıcı tabanının bu kısa süre içinde 200 milyona ulaşması gibi bir durumun gerçekleşmesi pek olası görünmüyor.

Instagram ayrıca hikayeler özelliği için yeni çıkartmalarını duyurdu. Yüze yerleştirilebilen selfie çıkartmalarıyla birlikte Chicago, Londra, Tokyo ve Madrid için hazırlanan özel çıkartmalar da kullanıcılarla buluşuyor.