Teknoloji Hologram teknolojisiyle ilk dijital konseri ABBA gerçekleştirecek

Hologram teknolojisiyle ilk dijital konseri ABBA gerçekleştirecek

01.05.2018 - 10:34 | Son Güncellenme:

Hologram teknolojisi ve sanal gerçeklikle ilk dijital konseri İsveçli pop grubu ABBA gerçekleştirecek. ABBA ayrıca 1982'den bu yana ilk albümünü çıkaracağını da duyurdu.

Hologram teknolojisiyle ilk dijital konseri ABBA gerçekleştirecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İsveçli pop grubu, 35 yıllık aradan sonra yeni bir albüm ve dünya rekoru kırmak için bir araya geldi. Hologram teknolojisi ve sanal gerçeklikle ilk dijital konseri İsveçli pop grubu ABBA gerçekleştirecek. Dörtlünün sahnesinde eski benliklerinin dijital avatarları ile yer değiştirecek.

Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson ve Anni-Frid Lyngstad'ın hologram tarzıyla bu yıl içinde turneye çıkacaklar. Grup bunun dışında yeni bir şarkı da çıkaracak. American Idol'un yaratıcısı Simon Fuller, sanal gerçeklik ve yapay zeka karışımıyla konser serilerini düzenleyeck.

"Hepimiz, yaklaşık 35 yıl sonra tekrar güçlerimizi birleştirdik ve kayıt stüdyosuna gitmek eğlenceli olabilir diye düşündük." dendi.

Haberin Devamı

Organizatörler ve sanatçılar, Coachella Müzik Festivali gibi bazı yerlerde hologramlar kullandılar. Ancak ABBA belki de dünyayı dijital biçimde gezen ilk büyük müzik grubu olacak.

1974 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazandıktan sonra ABBA ün kazandı. Dancing Queen, Take A Chance on Me ve Mamma Mia adlı hit şarkıları kaydetmeye devam ettiler. Mamma Mia, daha sonra birkaç filme uyarlandı.