Teknoloji HP, Kaliforniya'daki orman yangınlarında önemli tarih arşivlerini kaybetti

HP, Kaliforniya'daki orman yangınlarında önemli tarih arşivlerini kaybetti

30.10.2017 - 13:06 | Son Güncellenme:

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki orman yangınları nedeniyle Hewlett-Packard (HP) önemli tarih arşivini kaybetti. Arşivde HP’nin kuruluşuna dair çok değerli yazışmalar ve belgeler saklanıyordu.

HP, Kaliforniyadaki orman yangınlarında önemli tarih arşivlerini kaybetti

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Kaliforniya’da çıkan orman yangını yüzünden Hewlett ve David Packard’ın açtığı tarih arşivler tahrip oldu. Bu yangın, yazarlık, yazı ve 2014'te arşivlerin sahipliğini alan HP kökenli Keysight Technologies şirketinin genel merkezinde gerçekleştirilen diğer eserleri de yok etti. HP arşivlerinin büyük kısmı başka yerde (HP spironff Agilent ile olduğu gibi) depolanırken, bu, değiştirilemez kişisel materyalin önemli bir miktarını kül etti.

Keysight, HP'nin arşivlerini korumak için yağmurlama sistemi ile sertleştirilmiş kutulara malzeme koyarak "uygun ve sorumlu adımlar" attığını açıkladı. Bununla birlikte, arşivleri Keysight'ın kalıcı ofislerinden (nispeten zarar görmeden yangınlardan kurtulmaktaydı) değil, modüler binalarda sakladı. Yani arşivlerin bir kısmı HP’nin merkez binasında bulunduğundan hepsi kaybedilmedi.

Haberin Devamı

HP’nin yöneticilerinden Brad Whitworth’in medya açıklamasında ” ABD iş dünyasının çok önemli tarihi değeri olan belgeleri tamamen yok oldu.” dedi.

Hasarın teknoloji kültürüyle ilgilenen herkes için önemli bir darbe olduğu konusunda herhangi bir soru yok. Hewlett ve Packard, Silikon Vadisi'nin kurucuları arasında sayılıyor ve yazdıklarının bir kısmını kaybetmek, teknoloji dünyasının köklerini kaybetmek anlamına geliyor.